Ny fystränare klar för Kalmar HC

Kalmar HC hälsar Jon Høj Mathiasson välkommen som nytt tillskott i ledarstaben. Jon kommer att vara vår fystränare säsongen 21/22.

30-årige Jon, född i Danmark, numera bosatt i Kalmar har lång erfarenhet av träning och kommer att vara ansvarig för fysträningen i truppen.

Sedan 2011 har Jon varit personlig tränare och har erfarenheter från många olika sorters träning.
-Jag utbildade mig till Crossfit-tränare 2011 och höll då både i gruppträning och 1 on 1. Då var jag en del av ett internt tränarteam som utbildade nya instruktörer.

2015 var crossfit-eran över och Jon behövde en ny utmaning. Han startade eget företag som personlig tränare och 2017 utbildade han sig även till Habit and Healthcoach. På frågan om sin resa som tränare svarar Jon såhär:
– Jag har jobbat med många olika typer av människor: atleten som vill nå högsta nivå och novisen som aldrig har tränat förut. Alla människor är dock lika, man måste förtjäna deras tillit och respekt för att kunna hjälpa dom att nå sina mål.

Någon hockeybakgrund finns inte hos Jon men han har en tydlig bild av hur han vill bedriva fysdelen för Kalmar HC kommande säsong. Han pratar om att jobba med helheten:
-I min träning vill jag utmana spelarna och göra dom kapabla till saker som dom inte har kunnat göra innan. Genom att prata om sömn, kost och det mentala vill jag hjälpa dom till att må bättre i livet utanför isen, så dom kan prestera som bäst när det gäller. Jag vill skapa min roll som tränare och hjälpa mina kollegor, så vi kan bygga en stark organisation där vi jobbar som ett team. Detta tror jag kommer resultera i bra resultat på isen.

Med en tydlig bild för helheten som fystränare har han också en tydlig bild av vilken träning han vill bedriva för att uppnå maximal fysisk förmåga för laget kommande säsong.
-Vi kommer jobba med styrketräning, både maximal och med fokus på uthållighet, kretsloppsträning och olika mobilitetsökande övningar. Hockeyspelare behöver vara starka, explosiva och kanske viktigast av allt, rörliga. Mobilitetsträningen kommer att vara en viktig del av spelarnas rutin, då dom blir starka även i alla ledets yttre positioner. Dom ska kunna skifta riktning snabbt, ha bra balans och kroppskontroll. Sistnämnda tränar vi med olika balans- och reaktionsövningar.

På sista frågan om vad förväntningarna är från Jon om att kasta sig ut hockeyvärlden och träna Kalmar HC svarar han följande:
-Personlig såväl som professionell utveckling, utmaningar och att ta del i samarbetet om att skapa en stark sportslig organisation.

Vi hälsar Jon Høj Mathiasson varmt välkommen till KHC.