Två poäng för Vikings

Nybro Vikings besegrar HC Dalen med 5-4 efter förlängning under onsdagskvällens hemmamatch i Liljas Arena.

Under onsdagskvällen var det hemmamatch för Nybro Vikings i Liljas Arena då HC Dalen stod för motståndet. Innan nedsläpp ställde båda lagen upp på respektive blålinje för att tillsammans med publiken hylla Robin Wengdahl som under kvällen spelade sin 300e match i Nybrotröjan, otroligt stort! Den första perioden blir spelmässigt ganska jämn men hemmalaget har mer puckinnehav och skapar några fler chanser än bortalaget. Det är dock Dalen som gör matchens första mål till 0-1 men Nybro kvitteringar redan i bytet efter till 1-1 när Niklas Dahlberg snyggt hittar fram till Hannes Johansson. Bortalaget har en chans i powerplay efter de båda målen men Nybro gör ett bra boxplay.

I mellanakten så gör Nybro det viktiga 2-1 målet några minuter in i perioden när Axel Lindström snor åt sig pucken i ett uppspel från Dalen och kommer i ett 2-1 läge med Hann

es Johansson som på en fin passning från Lindström kan göra sitt andra mål för kvällen. Knappt ett par minuter senare är det dags igen när Anton Schagerberg lägger ett skott mot mål som letar sig in till 3-1 för Vikings. Det är målrika minuter som passerar och efter lite slarv i hemmaförsvaret lyckas Dalen reducera till 3-2. I slutet av perioden får Nybro chansen i powerplay och då presenterar sig också nyförvärvet Juho Liuksiala när han bombar in 4-2.

I den tredje perioden får Dalen en smakstart när de inom loppet av dryga sex minuter både reducerar till 4-3 och kvitterar till 4-4, varav reduceringen kommer i powerplay. Nybro höjer sig efter en timeout från Mikael Tisell och radar sedan upp målchanser under resterande del av perioden, hemmalaget är oerhört nära att sätta 5-4 innan ordinarie tid men får istället utdelning i efterföljande förlängning där Anton Schagerberg dundrar in 5-4 i powerplay och Vikings tar med sig två poäng.

Nybro Vikings spelar nästa match på fredag den 12 november på bortais mot Kalmar HC, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – HC Dalen 5-4 efter förlängning (1–1, 3–1, 0-2, 1-0)
Målen: 0-1 (10.25) Emil Larsson (Hugo Rostedt, Jaeden Martin), 1-1 (11.21) Hannes Johansson (Niklas Dahlberg), 2-1 (25.19) Hannes Johansson (Axel Lindström), 3-1 (26.55) Anton Schagerberg (Erik Lindström, Simon Hansson), 3-2 (27.57) Adam Hirsch (Martin Thörnberg, Jesper Thörnberg), 4-2 (39.27) PP1 Juho Liuksiala (Viktor Bolin, Fredrik Strömgren), 4-3 (43.30) PP1 Hugo Rostedt (Martin Thörnberg, Jesper Thörnberg), 4-4 (45.05) Jesper Thörnberg (Hugo Rostedt, Martin Thörnberg), 5-4 (62.24) PP1 Anton Schagerberg (Adam Persson, Axel Lindström)
Skott: 36-24 (11-10, 11-10, 11-4, 3-0)
Domare: Robin Karlsson
Publik: 1 278
Halva Potten: Vinstnummer 7256 och Vinstsumma 6390 kr