Härlig seger mot Borlänge!

Det blev tre viktiga poäng i Lindehov mot starka Borlänge HF! Viktiga poäng för Lindlöven då enbart fem matcher återstår av grundserien, där de fem främsta lagen går vidare till AllEttan.

Trots att onsdagens första period slutade mållöst, så kom målchanserna för båda lagen. Både Isak Jonsson och William Lindgren var nära att säkra matchens första mål, men hade målvakten emot sig. Även Borlänge hade samma problem, där Jonathan Frykholm var omöjlig i buren.

Lindlöven fick däremot chansen att vara först till ledningen. Nära nio minuter in i den andra perioden fick Anton Toolanen en inspelad puck, som placerades i bortamålet. 1-0 efter 28.52.

Ledningen blev däremot kortvarig. Bara fem minuter efter det inledande 1-0-målet fick Borlänge ett friläge som gav kvitteringsmål.

Tidigt inne i den tredje perioden kunde Maxim Semjonov sätta dit 2-1. Frykholm hade slagit igen kassen vilket gjorde det svårt för Borlänge, som drog ut en timeout med två och en halv minut kvar av ordinarie matchtid. Målvakten lämnades senare isen men Lindlöven var för starka.

Segern placerar Lindlöven tillbaka som femma i tabellen. Skövde är närmsta hotet och lyckades enbart att få med sig en poäng mot Surahammar. En positiv nyhet för Lindlöven, som nu har två poäng ner till sjätte platsen men även två poäng upp till Forshagas fjärde plats.