Tung derbyförlust

Nybro Vikings inkasserade en tung derbyförlust med 4-0 under fredagskvällen på bortais mot Kalmar HC.

I den första perioden är det en jämn inledning på matchen men ju längre perioden går desto mer tar hemmalaget över spelet. När de dessutom gör två snabba mål till 1-0 och 2-0 så får Kalmar luft under vingarna och är betydligt bättre än Nybro den resterande delen av perioden.

Kalmar utökar ledningen till 3-0 några minuter in

i den andra perioden när de spelar fem mot tre. Vikings är uddlösa framåt och visar upp ett dåligt passningsspel som i sin tur drar ned på farten under skridskorna.

Kalmar punkterar slutresultatet till 4-0 tidigt i den tredje perioden, återigen i powerplay. Nybro försöker spräcka målnollan men prestationen i matchen är underkänd.

Nybro Vikings nästa match spelas på söndag den 14 november på bortais mot Hanhals IF, nedsläpp kl. 16.00.

Kalmar HC – Nybro Vikings 4-0 (2-0, 1-0, 1–0)
Målen: 1-0 (08.24) Linus Skager (Carl Sjöberg, Erik Norén), 2-0 (09.00) Niko Ahoniemi (Anton Brandhammar, Viktor Crus-Rydberg), 3-0 (24.49) PP2 Viktor Crus-Rydberg (Matias Varttinen, Eric Israel), 4-0 (41.42) PP1 Niko Ahoniemi (Viktor Crus-Rydberg)
Skott: 36-24 (18-5, 14-11, 4-8)
Domare: Jim Bergqvist
Publik: 2 500