Skövde slog ner Löven till vårserien

Det fanns fortfarande en chans för Lindlöven att ta sig till AllEttan inför grundseriens nästsista match. För att hålla liv i chanserna var en seger mot Skövde på bortais ett måste, därefter skulle onsdagens sista match avgöra vem som tar den sista AllEttan platsen.

Dessvärre blev det värsta möjliga utgång med Skövde som segrare i Lindlövens sista bortamöte för grundserien, vilket gör det omöjligt att nå AllEttan.

Lindlöven fick dubbla utvisningar under den första perioden, medan Skövdes antal spel i boxplay höll sig till ett. Perioden höll sig jämnspelad med 11 skott på mål för vardera lagen, men slutade ändå utan mål.

Istället kunde Alexander Sunnefors göra matchens första mål i den andra perioden och ökade hoppet om en seger i Billingehov. En kvittering till 1-1 avslutade däremot perioden, där Lindlöven fick två nya boxplayspel.

Ett nytt spel i boxplay inledde den tredje perioden, Lindlövens femte i matchen. Med laget fulltaligt tog det bara två minuter innan Skövde fick med sig sitt andra mål i matchen. 2-1 med tretton minuter kvar av ordinarie matchtid, vilket hotade Lindlövens chanser om en plats i AllEttan.

Lindlöven tog en timeout och även Jonathan Frykholm fick lämna målet, men siffrorna höll sig. Förlusten blev ett faktum vilket gör det omöjligt för Lindlöven att klättra i grundseriens tabell.