Jag har aldrig vunnit en serie förut!

Igår blev Mariestad Bois klara seriesegrare sedan man slagit serietvåan Surahammar med 1-2 på bortaplan. Stor segerorganisatör var Mikael Hansson som gjorde det ena målet och passade till det andra.

Hur känns det att få kalla sig seriesegrare?!

– Det känns kul, vunnit en serie har jag nog aldrig gjort förut, så det var på tiden! Skitkul faktiskt!

Varför vinner ni serien?

– Vi har ett brett lag där alla går in för det till 100% och ett starkt lag dessutom. Det är dom höga kraven vi har på varandra och en hög målsättning som gjort det.

Du har spelat några år i hockeyettan nu, är detta det bästa laget?

– Ja det skulle jag påstå!

Seriesegern bärgades i och med gårdagens seger mot tvåan Surahammar, en match i vilken du både gjorde mål och assist!

– Ja det var på tiden, var ett tag sedan jag gjorde poäng, så det var skönt att bidra på det sättet med.

Du spelade i en förstakedja tillsammans med Oliver Kandergård och Jesper Lindén. Oliver och du verkade hitta bra kemi direkt!

– Ja det kändes bra, han är en skicklig, en spelare man ska försöka hitta bladet på. Det är samma med Jesper, så det är goda förutsättningar för en kedja, det kändes bra.

Vad säger du om matchen?

– Det var en ganska tuff match, Sura spelar enkelt, så man kommer inte riktigt åt dom, de spelar förbi pucken hela tiden, så de är svåra att få tag i. Men jag tycker vi gör det bra ändå. Vi kanske kunde gjort något mer mål för att slippa det tighta slutet. Vi gör det bra ändå, vi är väldigt starka i slutet, disciplinerade, så en bra genomförd match.

Om jag säger att det ändå såg lite segt ut, både i ben och huvuden, det var slarviga mottagningar med mera. Håller du med då?

– Det kan stämma, vi spelade derby i fredags och det var inte mer än 48 timmar mellan matcherna, det gör att man är lite mer sliten bara av den orsaken. Sedan var det dessutom ett derby med det som krävs där i form av urladdning, så att ändå vinna måste ses som en styrka.

Vi måste ändå återkoppla till derbyt. Hur var det att spela inför ett kokande Mariehus arena med 2128 personer på läktarna?!

– Det var otroligt kul! Allt blir ännu mer spännande med så mycket publik, det är därför man spelar hockey. Stödet gör att man växer och allting blir ännu roligare, så det var en skitkul match att spela.

Det blev uddamålsseger där och även uddamålsseger mot Surahammar. Överlag har ni vunnit väldigt många siffermässigt jämna matcher!

– Ja det är nästan det vi gjort de flesta matcherna, det hänger ihop med att vi inte lyckats göra fler mål, det är en svaghet. Men vi har också en styrka att vi lyckas spela disciplinerat när vi ska göra det, och stänga matcherna. Det är vi väldigt bra på.

Något jag upplevt är att ni agerat väldigt lugnt ute på isen, även när ni hamnat under press. Ni ser avslappnade och trygga ut…

– Ja vi har en tydlig ram hur vi ska agera när vi är stressade, och brukar inte hitta på några konstigheter. Det skapar ett lugn och en trygghet därute. Alla är fokuserade på vad man ska göra, man vet vad man är bra på och vad man ska göra, tydligheten ger ett lugn.

En sak till, ni såg riktigt glada ut efter segern igår!

– Vi satte ett tidigt mål att vi skulle vinna serien, när vi nådde det så blev man glad, helt klart.

Starkt gjort för i och med det satte ni en måltavla på er själva och alla lag har vad det verkar verkligen slitit livet ur sig för att vinna över er. Det har varit deras stora match på något vis…

– Ja så kan det vara, det har fått sagt till oss också från andra lag, så det har vi varit förberedda på. Men det är bra, det får en att vara redo.

Nu väntar en alletta, hur ska det bli?

– Det kommer bli intressant och kul, det är dom bästa lagen på hockeyettanivå som samlas, det ska bli spännande att se var vi hamnar där, vi har höga förväntningar på oss där med.

Du har tidigare spelat i allettan norra, blir det någon skillnad nu när det blir spel i allettan södra?

– Jag vet inte, men jag har mött lite söderlag i slutspel tidigare. På allettannivå är det ungefär samma nivå ändå, men nog förväntar jag mig en fartfylld och kampfull hockey.

Vad är den stora skillnaden mot grundserien?

– Där är det nästa nivå, i västra är det lite blandat motstånd, i allettan kommer alla lag att vilja nå slutspel, så kanske det inte är i västra.

Vi supportrar har rätt höga förväntningar på laget, hur ser era ut?

– Vi har inte hunnit tänka eller prata om det, men utifrån mig själv är det slutspel som gäller, det är så långt jag kan säga.

Har ni lag för det?

– Ja, nog har vi lag för det allt, det tycker jag verkligen.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström