Vikings avslutade grundserien med seger!

Nybro Vikings avslutar Hockeyettan Södra genom att ta tre poäng på bortais mot KRIF Hockey, slutresultatet skrivs till 1-2.

Under onsdagskvällen spelades den sista omgången i Hockeyettan Södra och för Nybro Vikings var det KRIF Hockey som stod för motståndet på bortais. I den första perioden är bortalaget lite segstartade och hemmalaget, som har mest att spela för denna match, har bra energi och fart i sina anfall. Nybroförsvaret, lett av Pontus Eltonius i kassen, fredar målet väl och jobbar sig in i matchen. Nybro får chansen i powerplay och det utnyttjar man omgående när Sebastian Borg hittar fram till Eero Savilahti som snyggt sätter 0-1. I slutet av perioden är det hemmalag

ets tur att spela powerplay men Vikings håller tätt.

I mellanakten är det Nybro som för spelet genom större delen av perioden och skapar också i princip samtliga målchanser. Vikings är väldigt nära att utöka sin ledning vid ett par tillfällen innan 0-2 helt logiskt kommer när kedjan Johansson – Persson – Lindström jobbar till sig pucken och det är till slut den sistnämnde som sätter pucken i mål via en styrning. Innan perioden är slut kommer en reducering från hemmalaget till 1-2.

I den tredje perioden spelar Nybro av matchen på ett stabilt sätt och låter inte hemmalaget skapa några farliga chanser. I slutet av perioden försöker hemmalaget forcera och ta ut målvakten men Vikings är mycket täta i afton och tar tre poäng.

Nybro Vikings är klara för spel i Allettan Södra och premiären spelas söndag den 5 december. Under de närmaste dagarna väntas ett spelschema presenteras för att sedan fastställas under inledningen av den kommande veckan.

KRIF Hockey – Nybro Vikings 1-2 (0-1, 1-1, 0–0)
Målen: 0-1 (13.14) PP1 Eero Savilahti (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 0-2 (34.59) Axel Lindström (Adam Persson, Hannes Johansson), 1-2 (37.33) Martin Pärna (Noa Muci-Lindqvist, William Petersson)
Skott: 35-15 (12-5, 12-7, 11-3)
Domare: Rikard Ferngren