Seger också i epilogen

Efter två starka segrar i helgen så var Bois redan klara seriesegrare, ikväll underströk man det ytterligare genom att hemmabesegra Nyköping i sista matchen med 4-3 (2-1,1-1,1-1). Därmed plockade man ihop hela 43 poäng, sju fler än laget med näst flest poäng av lagen som går till allettan södra.

Detta såg ut att kunna bli en riktigt behaglig resa för Bois annars som inledde med ett missat friläge och sedan två snabba mål. Redan efter fem minuter stod det 2-0 på tavlan (Adam Samuelsson skott från blå och Oliver Kandergård brutet uppspel och friläge) och efter det radade Bois upp frilägen och andra högkaratiga lägen sedan Bois kunnat spelvända gång gång och kommit i numerära överlägen. Men Sebastian storspelade efter det två tidiga målen och lyckades hålla pucken utanför kassen. Men även Nyköping var kreativa i egen zon och när sedan Sandberg inte riktigt får träff på pucken när han går ut för att skyffla undan den bakom mål så kommer 2-1 genom Gustav Jansson.

Om den första perioden var chansrik så var det färre sådana i den andra, men visst fanns det lägen. Nyköping har ett jätteläge efter en tre mot tvåa, men missar och sedan spelvänder Philip Norberg och skrinnar helt sonika ifrån Nyköpingsförsvaret och sätter 3-1 på Wagners klubbhandssida. Bois hade rätt bra kontroll på händelserna sedan, men så åker två Boisare ut med tätt mellanrum och i spel 5 mot 3 så kan Isak Dahlin direktskjuta in 3-2 bakom en chanslös Sandberg.

Också den tredje perioden inleds med boxplay för Bois del. Det första löser Bois riktigt bra, men det andra kommer också kvitteringen, 3-3. Lucas Byhlin skjuter från blå och pucken styrs på en Boisklubba förbi Sandberg som inte hade en möjlighet att hinna reagera på den. Det var Bois sjätte raka numerära underläge, själva hade man inte haft något. Men strax efter kvitteringen så får man själva sitt första powerplay, och där visar man direkt att man är duktiga. Jesper Lindén direktskjuter in pucken med en riktig mörsare från kanten och Bois återtar ledningen. En ledning man sedan aldrig släpper, utan man stänger ner matchen på ett riktigt bra sätt. Man har också 5-3 inne, genom Andreas Axelsson som skulle gjort sitt första mål för säsongen, men målet döms bort för felaktig handstoppning. Med 30 sekunder kvar tar Nyköping ut Wagner och får ett par skottlägen, men Boisspelarna täcker båda skotten förtjänstfullt och vinner matchen.

Nu har Bois spelledigt till söndagen den 5/12 då allettan drar igång. Vilket motstånd det blir återstår att se, i början på nästa vecka någon gång beräknas spelschemat vara spikat. Men nog kan vi se allettan an med tillförsikt, i alla fall om man kan offra sig och göra jobbet som man gjort nu i 18 omgångar. Även idag, trots inget att spela för och ovanligt lite publik, så jobbade laget bra och offrade sig helhjärtat. En stor eloge till killarna för det!