Storförlust när Lindlöven gästade Väsby

Det blir en tredje slutspelsmatch mot Väsby. Efter tisdagens seger i Lindehov så gästade man Upplands Väsby med ett stort självförtroende och tog sikte på en ny seger, som skulle leda till semifinal i slutspelsserien. Väsby visade sig däremot starkast på hemmaisen och tog hem den andra slutspelsmatchen med massiva 6-0.

Trots tisdagens härliga hemmaseger mot slutspelsfavoriten Väsby IK HK, så var det dags för en tuffare uppgift: Match i Renew Arena.

Bara ett lag har lyckats att få med sig en seger i ordinarie matchtid mot Väsby i deras hemmahall, under säsongen. Det laget, Nybro Vikings IF, gick senare och vann AllEttans södra serie.

En tuff match väntade, där Lindlöven fick tuffa sextio minuter. Matchens första period fick ett hemskt facit för Lindlöven, som fick med sig tre utvisningar, tre skott på mål och tre insläppta puckar.

Till skillnad från tisdagens match i Lindehov, så fick Väsby till sina powerplayspel på bästa sätt. Laget demonstrerade att experternas fras ”seriens bästa powerplayspel” inte var någon överdrift, där varje numerärt överläge slutade med mål.

Lindlöven bytte målvakt inför den andra perioden, från Jonathan Frykholm till Riku Lindroos, något som inte gav någon större effekt. Målen kom från Väsby, som i ett nytt powerplay säkrade matchsegern med 5-0 inför matchens sista tjugo minuter.

Inte heller i den tredje perioden blev det några mål för Lindlöven. Skotten kom och trots ett eget powerplayspel för Lindlöven, stod sig hemmalaget starkt och fick även med sig ett sjätte mål innan slutsignalen tjöt.

Förlusten innebär att det blir en tredje och avgörande match, där vinnaren tar allt medan förloraren får ladda om för nästa säsong i HockeyEttan.

Kvartsfinalens sista och avgörande match spelas redan imorgon i Renew Arena, där vinnaren tar sig till semifinal. Nedsläpp kl. 14.50.