Uppsnack med Lasu & Vänner – Del 1

Försäsong. Det är med blandade känslor jag tar det ordet i munnen. Det första jag blir påmind om är känslan av att stega in till återsamlingen med mössan i hand efter ännu en sommar med lite för mycket nöjen. Ångesten inför dom obligatoriska testerna var påtaglig och testerna i sig en rejäl kraftansträngning.

 

Väl på andra sidan “testveckan” kunde man dock sakta börja se lite ljusglimtar. Nya ansikten, lite nytt material och ibland också en ny tränare som väckte lite nyfikenhet. Första åren bland dom stora grabbarna ville man visa upp sig för både medspelare och tränare vilket gjorde att man upplevde en viss frustration när inte “touchen” var där och prestationerna svek. Men i takt med att säsongerna blev fler så blev också ljusglimtarna med försäsongen färre. På gott och ont.

– Som ung var jag var som en tjur som väntade på att få komma ut. Varje match var livsviktig, en chans att övertyga coacherna. En av mina första försäsongsmatcher med A-laget (Kärpät) var mot HV71 med Davidsson, Voutilainen , Tedenby, Luoma, Puistola o.s.v. I den matchen hade jag nog -3 så det gick väl sådär, sa ikonen Joni Liljeblad glatt när vi pratade om försäsongsminnen.

 

En annan stor backprofil är Marcus Ersson.
– Minns till ens eget stora förtret hur alla med känsla hade det ganska lätt på försäsongen när vi träningsprodukter behövde tid som inte alltid fanns.

 

För vårt KIF väntar nu första matchen för säsongen och även om ambitionen hos spelarna är maxad så lär det inte bjudas på någon skönsång på isen. Med flera månaders matchfrånvaro vill jag hävda att det mest handlar om att uppdatera minnet och få känna på matchflåset igen. Kan man vara rätt antal spelare på isen och stå på benen så är det en bra start.

 

– Det jag spontant kommer att tänka på är tunga ben och förvirring i positionerna. Men samtidigt roligt att vara igång igen. En försmak av vad som komma skall, säger Ersson angående just första matchen och jag kan bara hålla med.

 

Den ska bara stökas av.

 

***

 

Kim Sunna inför Kiruna IF – Kiruna AIF

Ej tillgängliga spelare
Jacob Geidon Hansson (sjuk)

 

Tankar om matchen
– Första matchen, skönt och roligt att komma igång med matchandet. Vi ska fokusera på det vi jobbat på senaste veckorna. Sätta positionsspelet i försvarsspelet och hitta tajming. Det är ett derby med allt vad det innebär men främst är det två lag som vill komma igång med sitt spel.

Webbsändning
KIFtv (Startar 18.50)