Uppsnack med Lasu & Vänner – Del 2

Första matchen är överstökad. En “revolverduell” som det så passande beskrevs i matchreferatet. Flera spelare fick dra på sig KIF-tröjan för första gången och laget fick lämna isen som vinnare. Både som supporter och spelare är det lätt att ryckas med i resultaten på försäsongen men kan man egentligen dra någon slutsats för hur säsongen kommer att gå? Ja, kanske om man vinner alla matcher med tio mål eller förlorar med samma marginal men i regel säger det ingenting. Det kanske mest förekommande exemplet är Modo som enligt skrönan inte vann en enda träningsmatch den säsong som bar hela vägen till SM-guld.

 

– Ja i princip sämsta försäsongen i mannaminne. Säsongen 06/07 var det. Dom kanske inte förlorade exakt alla men typ max en vinst, hälsar f.d. KIF-spelaren och stora Modo-supporten Oscar Molin som avslutade karriären i Björklöven och är fortsatt rotat i Umeå.

 

Förgäves försöker jag dra slutsatser utifrån egna erfarenheter man jag kan ärligt talat inte minnas någon försäsong som jag upplever gick bättre eller sämre. Det i sig kanske säger en del om betydelsen av just resultaten i träningsmatcher. Jag bollade min tes med Joni Liljeblad och Marcus Ersson.

 

– Resultatmässigt finns det nog inget samband i mina ögon iaf. Det tar ett tag att få ihop det med laget. Som i årets upplaga av KIF finns det 8 st (?) nya spelare. För dessa är det ny tränare, nytt spelsystem. Ja, i princip allt är nytt. Det viktiga är att man gör framsteg i prestationen som lag. Resultatet är mindre viktigt även om det är roligt att vinna. Men här och nu finns det viktigare saker, konstaterade Liljeblad.

 

Ersson var inne på samma linje och fyllde i.

– För egen del så var jag inte så vass förrän alla medspelare åkte där dom skulle. Och när vi alla gjorde det så blev det oftast riktigt bra.

Så även om det är både roligt och oundvikligt att spekulera i – och jämföra – resultat under försäsongen så speglar det sällan bokslutet på vårkanten. Men vad gör väl det så länge det piggar upp?
Jag kan leva med det.

 

***

 

Kim Sunna inför Kiruna IF – Piteå HC

 

Ej tillgängliga spelare

8 Nils Inga
17 Sebastian Kauppila
22 Jacob Hansson Geidon

 

Tankar om matchen

– Vi ska fortsätta bli bättre som lag. Första matchen hade många ansikten. Nu i andra matchen vill jag se lite mer aggressiv press och smartare spel med puck. Vi har mycket att fortsätta jobba på. Hoppas och förväntar mig en mer strukturerad match både från oss och Piteå.

 

Motståndet
– Ny tränare i Piteå med allt vad det innebär. Ett förväntat topplag med många skickliga spelare som garanterat bjuder upp till en tuff match.

 

Webbsändning

Länk: KIFtv