Dröm-genrep av KIF i Kirunaderbyt

Seger med 8-2 över AIF. Sju olika målskyttar. KIF fick ett dröm-genrep och ser av allt att döma redo ut inför söndagens premiär på hemmaplan mot Vännäs.

Kiruna IF tryckte gasen i botten och avgjorde Kirunaderbyt kvickt.

Det stod 0-3 efter dryga åtta minuter av matchen efter att Nils Inga, William Palovaara och Hjalmar Esko gjort varsitt mål.

y: Calibri, sans-serif;">Oskar Fredriksson gjorde AIF:s båda mål. Det ena sent i första perioden och det andra sent i den andra.

Men förutom det var det KIF för hela slanten, målmässigt.

Hampus Landström och Felix Fjällkeborn fyllde på i andra perioden. Och i den tredje ökade Anton Elenius, Nils Inga (igen) och PA Deslauriers på.

Kiruna AIF vann dock skotten med 43-36. Filip Eriksson gjorde en riktigt bra match i KIF-målet, med andra ord.

Då var försäsongen över. På söndag 16.00 är det premiär av Hockeyettan Norra i Lombia när Vännäs kommer på besök.

De ser ut att få möta ett Kiruna IF som har hittat formen lagom till när poängen börjar delas ut.