Lär känna nyförvärven – Kevin Loppatto

I Peter Kivimäkis serie om nyförvärven har vi kommit fram till Kevin Loppatto.

Texten blir en perfekt uppladdning inför rivalmötet mot Boden i Lombia på onsdagkväll. Kom dit och stötta Kirunagrabbarna!

Hej, och välkommen till Kiruna IF!

– Tack, jag är glad över att vara här.

Vi känner till en del om dig som hockeyspelare, men vem är personen Kevin?

– Tuff fråga, jag är unik.

Vad är dina intryck av Kiruna och laget så här långt?

– Jag gillar staden. Naturen är lugnande och avslappnande och det passar mig. Jag älskar laget. Det känns starkt och jag känner mig varmt välkommen här.

Du har spelat i den norra ettan förut. Ser du några skillnader i spelet i dag jämfört med då?

– Jag tycker att serien är bättre. Träningarna, farten i spelet och spelarna.

Vad kan fansen förvänta sig av dig på isen?

– Jag kommer att spela en offensiv hockey och göra vad som krävs för att laget ska vinna. Det är det som det det handlar om, att vinna matcher.

Vad fick dig att signa för KIF?

– Jag gillar visionen som de gav mig. Jag blev föreslagen en roll som jag tror passar mig. En roll där jag kan hjälpa laget att vinna matcher. Det finns många starka spelare som har spelat ihop i många år nu och jag tror att vi kan åstadkomma något bra tillsammans.

Välj ett fint hockeyminne från din karriär så här långt.

– När jag var ung spelade vi mycket hockey på uppfarten där vi bodde i US. Det var svårt att få någon att stå i mål, så min mamma gjorde det då och då. Det här var då när Dominik Hasek var den bästa målvakten i NHL, han var känd som ”The Dominator”. Vi döpte mamma till ”The Neardinator”. Jag antar att hon inte uppskattade det men hon ställde sig i målet ändå.

Hur förbereder du dig inför matcherna?

– Jag värmer upp lätt i rinken på morgonen, sedan äter jag pasta till lunch. Efter det vilar jag. Jag går till rinken tre, fyra timmar innan nedsläpp. Om jag lyssnar på musik är det rock and roll eller gammal hip hop.

Ok, tack för att du tog dig tid och lycka till i vinter!

– Tack!

Peter Kivimäki