Dr Feelgoods dubbel fick Kiruna att le

0-3. Game over?

Glöm det.

Moral, moral och moral – kryddat med Anton Tano.

Då vände KIF och vann med 4-3 i sudden! Två blytunga pinnar in på kontot. Vem trodde det efter halva matchen?

Dagens matchsponsor: Kiruna Wagon

Så här minuterna efter slutsignal känns det som att man kan skriva ett filmmanus till ett två timmar långt drama för bästa sändningstid med tanke på allt som hände i Lombia den här kvällen.

Vi börjar från början.

William ”Instragram-kungen” Palovaara hyllades för sin match nummer 200 i KIF-tröjan.

Nya samarbetet med Icehotel fick uppmärksamhet.

Och siste men på lineupen talade om att det fanns en doktor i huset. Han bar nummer 19. Hans namn är Anton Tano.

Efter matchen ska vi kanske lägga till ett smeknamn till för- och efternamnet. Han fick Kirunaborna att må bra i dag, så här kommer det:

Anton ”Dr Feelgood” Tano.

Men när pucken släpptes och ishockey började spelas hade vi alla svårt att känna några sköna känslor.

De som trodde att det skulle bli enkelt mot ett avsågat Övik hade valt fel bioföreställning.

KIF:s spel var krampaktigt. Passningarna satt inte, pucken hoppade och studsade – och Övik tog ledningen.

Wille Perssons styrning kunde inte den annars sååå grymma Filip Eriksson ta.

KIF vaskade fram två, tre farliga lägen i första. Två av dem efter fina bako

m ryggen-passningar av doktorn. Men överlag var det risigt från hemmalagets sida.

Spelet såg förkylt ut – om vi ska fortsätta använda läkartermer.

I Lombia (och framför utmärkta KIF-TV) satt folket och väntade på en tillfriskning i den andra perioden.

De fick vänta.

Kevin Bergkvist störtade ut ur utvisningsbåset och backhandpassade vackert fram till Jacob Lundberg och 0-2.

Öviks snyggaste den här kvällen var trean som Elias Lindström vräkte in.

Tack och god natt?

Svar: Nej. Räkna aldrig bort den här upplagan av Kiruna IF. Man har vänt matcher förr, man gjorde det nu – och man säkerligen att göra det igen innan säsongen är över.

Felix Fjällekborn började den, till synes, hopplösa vandringen ur träsket. I full fart gjorde han en riktigt läckerbit till fint innan han sprättade in 1-3.

Sedan ryckte Dr Feelgood ut.

Med bara 1,43 kvar av andra rundan (ronden?) hittade Tano krysset från långt håll i PP.

Efter en pausvila kvitterade han.

Jacob Hansson passade. Tano slag-sköt – hårt! 3-3 och glädjen hos den hemvändande Kirunasonen var lika uppenbar som vacker.

Nästan 15 minuter återstod då av matchen. Nu lägger sig väl Övik på rygg. Nu kommer väl fyran av bara farten? Fel, fel.

Mer drama var beställt och mer drama levererades.

Övik fick spela fem mot tre i 1,20. Seriens bästa BP visade varför man är just seriens bästa BP. KIF rullade in en defensiv gruv-mur och släppte inte in en jäkel genom gruvorten.

Med sju minuter kvar av matchen dansade pucken på mållinjen. Först nere hos Filip Eriksson och sedan vid Övikmålet i anfallet efter. Lycka till att sitta still under den här matchen.

Chanser till ett segermål saknades sannerligen inte. Och med två sekunder kvar prickade Övik stolpen! Stolpen! Vem sköt? Ingen aning. Dramat var så intensivt så det nästan svartnade framför ögonen.

3-3, slut och sudden väntade. Där gjorde Filip Eriksson en magisk räddning innan till slut Kiruna kunde avgöra matchen.

Jesper Strandelin fick chansen, siktade mot första stolpen och missade.

Jesper Strandelin fick chansen – igen, gled höger plockade fram ett klassiskt, gammalt dragskott – och vann matchen åt sin hemstad.

Vi ska notera publiksiffran också: 716 en lördag mot Övik. Det är riktigt bra.

Alla de räknade med tre poäng innan matchen. Men Övik ska ha en stor eloge efter att ha rest genom halva Sverige utan att ha en Allettan-plats att spela för – och ändå plocka fram en sådan här kämparinsats.

Poängen för KIF var välbehövliga, men undrar om inte den moraliska boosten är mer värd. För visst blir det enklare att möta Teg i morgon hemma i Lombia efter den här vändningen.

Ett Teg som kraschlandade i Kalix på vägen norrut (1-5). Umeågrabbarna har kniven på strupen mot KIF. Förlorar man även i morgon är nog Allettanplatsen borta.