”Vi ska göra det tråkigt för dem”

Dramat i den norra serien går vidare. Nästa anhalt: Piteå borta.

– Vi måste matcha dem i skridskoåkningen, säger Kim Sunna.
– Vi är taggade som f*an, att åka ner. De har några smågriniga och skickliga spelare som är roliga att möta. Vi ska göra det tråkigt för dem, säger William Palovaara.

 

KIF-arna har blivit ruggigt bortskämda med utmärkta förhandsartiklar signerat Mikael Lasu. Serien Uppsnack med Lasu och Vänner blev, föga förvånande, en omedelbar hit bland Kirunaborna.

Just i dag passade inte bitarna i livspusslet ihop. Därför hann inte vår kompis snickra ihop någon förhandsartikel inför bortaresan till Piteå. Ni får helt enkelt nöja er med en gammal traditionell lägesrapport av mig istället.

Oroa er inte. Lasu kommer tillbaka på sajten, var så säkra.

 

KIF är fortfarande på rätt sida strecket, tack vare att grannarna AIF hjälpte oss med att besegra Kalix som jagar där bakom.

Även den här säsongen visar Hockeyettan sin styrka jämfört med SHL och Hockeyallsvenskan. Här är det verkligen inte snack om någon lunk. Här är det kniven mot strupen-hockey som gäller ända fram till sista omgången, för de allra flesta lagen som vill ta sig till Allettan.

Otroligt kul och en enorm skillnad om man jämför ligorna.

 

I går skrev vi att Jere Manninen lämnat KIF. Han blir därmed den andra på kort tid som gör det. Förra veckan blev det klart att PA Deslauriers packade väskan och åkte hem till Nordamerka för att rehaba en skada.

Senaste nytt från coach Kim Sunna lyder att KIF-truppen fortfarande dras med förkylningar. Man har haft det problemet till och från under hela hösten. Inför kvällens match väntar man in i det sista innan truppen spikas och bussen kan lämna Lombias parkering.

– Det blir viktigt för oss att komma igång direkt och matcha Piteå i skridskoåkningen. Vi måste sätta fart på pucken och vara med i tanken, säger Sunna.

William Palovaara fyller i.

– Vi spelade tight och kontrollerat mot Teg senast. Den insatsen och känslan ska vi ta med oss in i kvällens batalj och bygga vidare på. Vi ska spela stabilt bakåt och ha en jäkla fart framåt när det är dags för det, säger KIF-backen.

Som väl är har KIF fått in Kirunasonen med det stora KIF-hjärta, Anton Tano.

Succén blev omedelbar. Laget vann de båda matcherna han spelat och Tano själv har smackat in fyra mål på två matcher.

Bussen stannar i Luleå och plockar upp nummer 19 på vägen.

– Han har tränat med oss i veckan men körde hem till Luleå i går kväll efter träningen, meddelar Sunna.

William Palovaara vet hur det är att ha Tano som motståndare. Man kan lätt säga att han föredrar att ha honom på samma sida istället.

– Han har ofta hängt dit den mot oss så det har varit frustrerande. Men det är fruktansvärt kul att han har kommit hem igen. Det känns som att han har gett en boost till hela gruppen. Man såg direkt på första träningen hur bra han är och det syntes inte att han har varit borta från hockeyn i höst. Hans fyra mål säger sitt, han är spets.

 

Hockeyveckan blir intensiv. Tre matcher gäller för KIF. På lördag väntar Hudiksvall på hemmaplan innan Sundsvall gästar på söndagen.

Förhoppningsvis kan vi hålla uppe det fina publiksnittet.

730 personer har i snitt sett hemmamatcherna i Lombia Arena.

Men helgen tar vi sen. I dag är det Piteå som gäller.

 

Mattias Heikki