Troja fick revansch

Bois vann premiären borta mot Troja, men när andra halvan av allettan drog igång med en returmatch i Mariehus arena så var det Trojas tur att få sjunga segersång. I en märklig match så kunde gästerna vinna med hela 2-8 (2-2,0-3,0-3).

Om laget

Bois saknade andrecentern Hugo Pettersson och när dessutom förstecentern Lukas Larsson fick kliva ac efter uppvärmningen så stod Bois helt plötsligt utan sina två ledande centrar i en viktig match. Det var givetvis inte de bästa förutsättningarna, och det gjorde att Otto Henell, som ju egentligen inte ens är center, fick dubblera och spela center i både första och tredjekedjan och yttern junioren Carl-Johan Gustavsson fick spela andrecenter. Så här formerades alltså laget:

Första perioden

Bois inledning av den första perioden var minst sagt svag. Man stod mest och tittade på och agerade väldigt energifattigt, lite märkligt men laget verkade inte alls påkopplade. Man fick dock ett tidigt powerplay, men löser inte det bättre än att Troja kan göra 0-1 med en man mindre, målskytt Calle Wäng. Och när Bois sedan får en utvisning så tar det inte mer än 15 sekunder så kommer 0-2 på ett direktskott av Henrik Rommel. När Bois sedan fortsatte spela tafatt också i nästa byte så tog Boistränaren Ronny Helander timeout och gav laget en nystart. Det verkade ge effekt, för allt eftersom efter timeouten så började hemmalaget spela som man vet att de kan. De satte mer fart på skridskorna, gjorde sig spelbara och började skapa chanser. Därför kom 1-2-målet efter 14 minuter inte alla ologiskt, målskytt stekhete Gustav Lindberg som efter ett långt Boisanfall bröt in framför mål och la in en backhand hur snyggt som helst. Det var Gistavs femte mål i allettan. Det gav Bois ännu mer energi och sista minuterna hade man spelet helt och hållet, och när man sedan får powerplay med dryga minuten kvar av perioden så kan man också kvittera. Oscar Tellström får ett fritt skottläge mitt i slottet och hänger den på klubbsidan med bara fem sekunder kvar av den första perioden.

Andra perioden

Bois inleder också den andra perioden bra och har ett fast tag om dirigentpinnen, men så slarvar man med ett utlägg trots att man har pucken under kontroll, och det ger i förlängningen 3-2 genom Jesper Emanuelsson. Det var som att sticka hål på en ballong. All den kraft och energi Bois visat upp i slutet av den första och inledningen av den andra försvann bara. Bois blev passiva, små och agerade inte resolut någonstans på isen. 1,44 senare så stod det 2-5, Victor Romfors fick slå in en retur och Kevin Engvall fick fri gata trots att hela Boislaget var samlat och kunde prickskjuta in 2-5-pucken. I det läget så skulle säkert Ronny Helander haft kvar sin timeout, men det finns ju bara en att ta. Bois får dock en chans till att komma in i matchen. Mitt i perioden får man chans att spela 5 mot 3 i två minuter, men spelar alldeles för långsamt och skotten som kommer sitter i bröstplattan på Wictor Ragnewall i Trojakassen.

Tredje perioden

I den tredje perioden så åker Bois på två utvisningar i samma moment för protest mot domslut (en tekning som gick om) och när man sedan åker på ytterligare en tvåa minuten efter så blev läget än värre. 2-6 kommer också i spelet 5 mot 3 genom Axel Lindström. Efter det var det ett resignerat Bois. Troja kunde göra lite som de ville medan Boisspelarna mest såg ut att önska att matchen tog slut. 2-7 (Carl-Johan Sjögren) och 2-8 (Jesper Emanuelsson) spikade slutsiffrorna.