Inför Vallentuna vs Väsby

På söndag stundar en riktigt het match tillika antagonistmöte eller som Vallentuna själva beskriver derbyt på sin hemsida, ”Vikingen mot vildsvinen”. Upp till drabbning kan man väl bara konstatera utifrån det uttalandet.

 

Det kommer nog att smälla i närkamperna för att detta är ett riktigt prestigemöte. Dessutom är det viktiga poäng på spel för båda lagen. Vallentuna behöver en seger för att kunna hålla sig ifrån botten två, där gränsen dras för fortsatt playoff spel medan Väsby behöver fortsätta rada poängen på hög för att kunna bibehålla positionen i toppskiktet av tabellen. Att det dessutom vimlar av spelare ute på isen som har historik i båda klubbarna gör att det säkerligen kommer att ”snackas” en del mellan alla sargdueller.

 

Väsby åker till grannkommunen med gott självförtroende men oavsett form så brukar det inte spela någon roll i dessa sammanhang. Väsby har historiskt sett alltid haft det tufft ute i Vallentuna och vice versa för när Vallentuna kommer till Väsby. Det blev om inte annat tydligt i grundseriens epilog när Väsby förlorade samma möte med hela 4-0. Nu var i och för sig detta en helt betydelselös match för Väsbys del medan den betydde skillnaden mellan spel i Allettan och en fortsättningsserie för Vallentuna. Det spelade säkerligen in i slutresultatet och förhoppningsvis blir det andra bullar till saften och kaffet nu till helgen.

 

Styrkan i årets Vallentuna skulle jag främst vilja säga är lagets backsida. Den är riktigt stabil och en av dessa som tagit stora kliv denna säsong heter Isak Andersson. Jag har tagit några ord med Isak inför derbyt och hans tankar inför det låter enligt föjlande.

 

Hej Isak! Efter en lovande inledning med seger mot Lindlöven har det gått tyngre för er i Allettan med endast en seger till sedan dess. Varför går det så tungt för er just nu tror du?

Hej! Jag tror det ligger i att vi har börjat tumma lite på försvarsspelet och överskattat oss själva. Ett måste är att hitta tillbaka till försvarsspelet vi tror på.

 

Vad är det som inte riktigt kuggat i för er som orsakat förlusterna?

De små slarviga misstagen sker för ofta som ger motståndarna farliga lägen samt återigen försvarsspelet.

 

Senast i onsdags förlorade ni mot Östersund med 1-3. Hur skulle du vilja summera den matchen?

Dem var riktigt bra, spelade professionellt till skillnad var vi gjorde. Dem höll pucken inom laget och skulle inte förvåna om ”puckinnehavet” var 80 % till dem.

 

Du gjorde likt hela laget en fin grundserie och det känns som att du växt in rejält i seniorkostymen denna säsong. Hur skulle du vilja förklara din egen utväxling denna säsong?

Har egentligen inte känt någon större skillnad i jämförelse med förra säsongen, har bara haft väldigt mycket tur. Skulle inte säga att min statistik speglar mitt spel över hela säsongen.

 

Men på sistone har du spelat mindre. Beror det på sjukdom eller skada eller annat?

Har haft litet problem med ljumskar och ryggen men nu borde att vara lugnt bara jag fortsätter med rehaben.

 

Nu på söndag väntar ett riktigt härligt derby när vi kommer på besök till er ishall. Vad är dina tankar inför det?

Det ska bli riktigt roligt, nu måste vi ta chansen att vända förlusttrenden mot ett lag vi vanligtvis spelar bra mot.

 

Senast vi möttes i samma hall vann ni med hela 4-0. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Kommer ihåg att vi stängde ner Väsby rejält och spelade verkligen som ett lag till skillnad från nu. Det måste vi hitta tillbaka till.

 

Vi kan ju varandra rätt bra med tanke på alla möten vi haft mellan varandra. Utifrån det, vad tror du vi kan förvänta oss för matchbild?

Har en känsla på att det blir en svängig match, mycket lägen åt båda hållen, en riktig publikmatch.

 

Finns det något speciellt i vårt spel som du tror att ni behöver vara vaksamma på?

Ni har några riktigt skickliga spelare som vi behöver lägga extra energi för att stoppa. Spelare som tänker lite utanför boxen som vi behöver stänga ner.

 

Trots de tråkiga resultaten på sistone, finns det några i ditt gäng som ändå lyst lite mer än andra?

Erik Persson är tillbaka vilket är riktigt kul och viktigt. Han är en viktig spelare för oss vilket han har bevisat de matcherna han har gjort i Allettan. Jacob Lundin är också en viktig spelare för oss på alla sätt. Extremt skicklig i allt han gör.

 

Slutligen Isak, hur går det på söndag och vad fäller avgörandet?

På söndag hoppas vi på en vinst, en rolig match att spela och titta på där vi följer vår ”gameplan” till fullo.

 

// # 4 Isak Andersson – Vallentuna Hockey

 

Isak är som sagt en duktig back och en minst lika duktig finner vi i Väsbys tröja med nummer åtta på ryggen. Jag talar då om Vallentunaprodukten Fredrik Stridlund som klivit fram riktigt fint under starten av Allettan. Vad Fredrik själv säger om det och vad han tänker om att spela mot sin moderklubb kan ni läsa här nedan.

 

Hej Fredrik! Vilken härlig krigarinsats ni stod för i onsdags mot Hudiksvall. Vad är dina reflektioner kring matchen?

Hej! Vi kommer ut ganska bleka i första, men håller oss ändå kvar i matchen. Andra och tredje perioden steppar vi upp och lyckas hålla undan på slutet.

 

Det kändes som om vi kom ur rytmen till en början men att det sedan kuggade i ju längre matchen led. Pratade ni om det sinsemellan eller litade ni bara på rutinerna och systemen i laget?

Vi var inte nöja efter första perioden och pratade om att börja om från början, se nästa period som en nystart.

 

Jag tycker att du steppat upp rejält på sistone. Håller du med och vad är det som gör just dig så formstark för närvarande tror du?

Vet inte ifall jag är bättre nu än förut men det är i alla fall mycket roligare att spela tajta och tuffare matcher nu i Allettan, vilket kanske är bidragande.

 

Segern gör ju att vi är med i den absoluta toppen. Varför tror du att vi kommer att stanna där uppe?

Jag tror vi kommer stanna där för att vi är så pass bra, helt enkelt.

 

Vad kommer då krävas av oss för att bibehålla den höga lägstanivån?

Noggrannhet på och utanför isen och ta det en match i taget.

 

Nu väntar Vallentuna för oss på söndag i ett hett derby. Vad är dina tankar inför den?

Kul med derby, vi kommer vara taggade precis som dem.

 

Senast vi möttes var just lägstanivån inte speciellt hög och vi förlorade med hela 4-0. Varför kommer det inte att hända igen?

Just den matchen var det skillnad på matchens betydelse för lagen, det var nog det som tyvärr fall avgörande. På söndag är det skillnad, då är matchen av stor betydelse för båda lagen.

 

Finns det något speciellt i Vallentunas spel som du tycker är knepigt och som vi framförallt måste vara vaksamma på?

Inget speciellt mer än att de är ett lag som alltid trummar på och kämpar, så det gäller att alltid vara påkopplad.

 

Hur känns det för sig som Vallentunabo att möta laget från sin egen hemmastad?

Det känns lite extra kul. Jag har inte mer än tre minuter till hallen så det är en skön bortamatch.

 

Det finns ju en hel del i Vallentuna som spelat i Väsby. Tycker du det märks ute på isen att det är en speciell rivalitet mellan lagen eller känns det som en ”vanlig match”?

Jag tycker alltid det är speciella matcher lagen emellan, och det är säkert en av anledningarna till det.

 

Slutligen Fredrik, varför tar vi revansch på våra grannar och på vilket sätt kommer du att vara bidragande till det?

Finns inga garantier men jag hoppas vi kan komma upp i nivå och lyckas ta alla tre poängen. Jag kommer ge allt jag har!

 

// # 8 Fredrik Stridlund

 

Väsbys samarbetspartner, sportbaren Anders & Jag på Centralvägen bjuder på härligt erbjudande inför matchen på söndag.

 

Köp valfritt alternativ från matmenyn eller baren och få en gratis bussbiljett till Vallentuna Ishall t/r. Ingen föranmälan krävs, erbjudandet gäller för dem 50 första besökarna och från klockan 13.00. Bussen avgår utanför restaurangen 15.15.

 

Matchen sänds även på nätet och länken till sändningen finner här nedan:

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=25218

 

// Krister Holmgren