Mäktig vändning av Lindlöven – Björkman stor hjälte

Lindlöven stänger igen helgen med sex poäng av sex möjliga! Hemma mot Piteå var laget länge illa ute, men en stark moral och en glödhet Anton Björkman räddade dagen. Med två mål i slutminuterna sköt forwarden segern till Löven via 5-4.

– Väldigt starkt att vi lyckas vända det här och få med oss tre poäng! Vi är inte nöjda med insatsen som vi gör, vi kan mycket bättre. Vändningen visar att vi är en stark grupp, vi ger oss inte, summerar segerskytten Anton Björkman.

Hemmapubliken i Lindehov fick se sitt Lindlöven tvingas till ett tidigt boxplay. Det städade laget av bra, så pass bra att Daniel Backman faktiskt hade den bästa möjligheten med ett skott som smet tätt utanför. Bortsett det numerära underläget kunde Löven skapa stundtals riktigt bra offensivt tryck under matchupptakten. Alexander Kovalonok var även nära att ge laget ledningen, men fick inte träff på Anton Björkmans fina framspelning.

Även Piteå hade sina chanser och fick ett friläge när Erik Harr precis kommit tillbaka från utvisningsbåset. Det skottet gick utanför, men 18.40 in i perioden hittade gästerna däremot rätt via en snabb omställning. Lindlöven gav snabbt svar på tal och tio sekunder från periodvilan kunde Christoffer Anrén fira kvitteringen. Forwarden utnyttjade en rörig situation, rundade målvakten och lirkade in pucken.

Den andra perioden inleddes starkt av Lindlöven, som med tre minuter spelat fick utdelning. I ett längre anfall rundade Albin Gunnarsson kassen och lade upp för Daniel Nilsson som skickade upp 2-1 i det första krysset. Ledningen blev dessvärre kortvarig, för i numerärt överläge kunde Piteå utjämna med ett direktskott. Gästerna såg även till att gå upp till 2-3 på en spelvändning, ett resultat som stod sig perioden ut.

Lindlöven hade under stora delar av mittenakten kontrollerat spelet – utan att få betalt för det. Bara 3.08 in i tredje kom dock den förlösande kvitteringen signerad Albin Gunnarsson, framspelad av Wincent Blomdahl. Hemmalaget visade upp en pigg start på perioden och Carl Skärström hade ett skott i bröstet på målvakten.

Ännu en gång skulle dock en kontring straffa Löven. För bara en och en halv minut efter utjämningen satt 3-4 bakom Isak Mantler, som var chanslös på sin egen retur. En utvisning på Kovalonok satte Lindlöven under tryck och jakten på kvittering såg ut att utebli. Då drog just ”Kova” upp ett anfall och släppte pucken till Anton Björkman, som fyra minuter från slutet hittade luckan till 4-4.

Varken Lindlöven eller Björkman var färdiga där. Med en kvick dragning fintade han bort sin bevakning, lyfte iväg ett avslut och säkrade vinsten. Avgörandet gjort med endast 1.45 kvar att spela och slutpunkten på ett riktigt drama. Lindlöven vände, vann och spelade därmed hem tre nya poäng på kontot.

– Jävligt skön seger! Puckarna studsar lite min väg. Den första skickar jag mot mål och den går in, den andra lyckas jag dra målvakten, kommenterar Anton sina två mål.

Resultat:
Lindlöven-Piteå 5-4 (1-1, 1-2, 3-1)
Publik: 392
Skott: 23-22
Mål Lindlöven: 1-1 Christoffer Anrén (Broman, Skärström), 2-1 Daniel Nilsson (Gunnarsson, Henze), 3-3 Albin Gunnarsson (Blomdahl, Henze), 4-4 Anton Björkman (Kovalonok, Nilsson), 5-4 Anton Björkman (Kovalonok, Nilsson)

Text: Hannes Feldin