Löven föll med uddamålet: “Inte spetsigt nog”

Segerraden stannade vid två matcher för Lindlöven. I hemmamötet med Boden föll laget knappt, sedan gästerna i den första perioden gjort det enda målet. Löven stänger därmed veckan med två vinster av tre möjliga.

– Det är surt att förlora, absolut. Vi hade chanser att göra både ett och två mål, men det här var en tuff match, summerar Alexander Kovalonok.

Lindlövens center var en av många hemmaspelare som försökte, som sköt och som tyvärr missade på söndagseftermiddagen. Boden stängde skickligt igen bakåt redan från start. Med en dryg minut kvar av den första perioden kopplade gästerna även ledningen, ett mål som kom genom Tommy Wargh. I Lövenlägret hade man på förhand flaggat för motståndets tuffa spelstil, men matchen fick inte riktigt den fysiska prägel som många trott.

– Nej, jag tycker inte att det var så farligt. De höll det snarare ganska tätt bakåt, vi tvingades jobba för varje målchans och varje situation, menar “Kova”.

I den andra och den tredje perioden jagade Lindlöven en utjämning. Trots den låsta matchbilden skapades möjligheter, men ingen bra nog för att överlista Claes Endre i Bodenmålet. Även hemmalagets Isak Mantler hade en fin dag, med 24 räddade skott. Nu blev det ändå förlust för Mantler och målvaktens Lindlöven, som fick lämna isen mållösa efter 0-1.

– Vi har lite problem att komma till lägen. Vi har några powerplay och skapar tryck, men det blir aldrig spetsigt nog. Vi får inte tillräckligt många skott på mål och har ingen trafik framför, analyserar Alexander Kovalonok.

Bortaturné väntar nästa helg – därefter Borlänge hemma

Nederlaget satte punkt för Lindlövens fina framfart, som innan dess var uppe i två raka segrar. Lindesbergsgänget har under den tuffa spelveckan vunnit både över serieledande Väsby och Kiruna, något som säkrat playoffspel. Trots ett bittert slut på veckan har Löven mycket att ta med sig vidare.

– Visst är det tungt med en förlust här idag, men zoomar vi ut kan vi vara nöjda med veckan, konstaterar “Kova” och fortsätter;

– Men för att lyckas i playoff måste vi vara jämnare och bli vassare i de delar som kostade oss den här matchen. Det är många trötta huvuden, det blir så med dubbelmöten. Vi behöver jobba på att hålla en jämnare nivå och prestera likadant i varje match.

Nu väntar fem spellediga dagar för Lindlöven, som nästa helg ger sig iväg på en turné norröver. Teg och Umeå på lördag följs upp av Piteå på söndag. Därefter avslutar Löven AllEttan hemma mot Borlänge onsdag den 19:e.

– Vi har ingen press på oss och kan spela ut egentligen. Nu handlar det om att förbereda sig för playoff, bygga en bra känsla och kunna ta med den in dit, avslutar Kovalonok.

Resultat:
Lindlöven-Boden 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Publik: 326
Skott: 21-25
Mål Lindlöven: –

Text: Hannes Feldin