Mantler efter vinsten: ”Vi följer vår game plan”

Ett powerplay i absolut högform och en målvakt som fortsätter att storspela. Lindlöven hade inga som helst problem med att städa undan Teg. Laget vann med klara 5-1 efter mål av Daniel Backman, Alexander Kovalonok, Jesper Broeng och Carl Skärström gånger två.

– Självklart skönt att få med sig en vinst! Det är en bra start på helgen. Jag tycker att vi gör en stabil match, vi för spelet i princip hela matchen och följer vår game plan. Vi kan vara nöjda, menar Isak Mantler.

Målvakten sattes trots de klara segersiffrorna på ordentligt med prov redan från start. I en första period som slutade ett lika hade Teg flera riktigt stora chanser, men det var Lindlöven som kopplade kommandot. I numerärt underläge slog Daniel Backman till när 11.22 hade spelats. Teg hann med en kvittering strax innan periodvilan, innan Löven växlade upp i mittenakten.

Där dröjde det bara fyra minuter innan Carl Skärström slog till i numerärt överläge. Och det skulle komma mer av Skärström och av Lindlövens powerplay. En kvart in i perioden hittade Skärström rätt på nytt, och återigen var det i spelformen fem mot fyra. Alexander Kovalonok ökade ett par minuter senare på till 4-1, även det målet i just powerplay.

Slutligen blev det hela fyra mål i den spelformen, sedan Jesper Broeng punkterat matchen 1.04 in i slutperioden. Lindlöven spelade därefter behärskat av återstående tid och vann med övertygande 5-1. Ett styrkebesked av Bergslagsgänget, som lyckades få stopp på Tegs snabba spelvändningar.

– Det surrade vi om innan matchen, att det skulle handla mycket om hemgångarna och att vara tighta i mitten. Vi fick ner farten på dem bra och det lönade sig, förklarar Isak Mantler.

Får chansen hos HockeyAllsvenska tabellettan: ”Det är inspirerande”

Vinsten var en perfekt start på Lindlövens helg, som även innehåller bortamöte med Piteå imorgon. Mot playoffjagande Teg blev det alltså klara segersiffror och Lövens samtliga fem mål kom i numerärt över- eller underläge.

– Vi steppar verkligen upp vårt special team, både powerplay och boxplay. Vi tar lite för många utvisningar, men stänger ändå igen på ett bra sätt. Det är avgörande idag, summerar Mantler och tillägger;

– Sen har vi bra hemgångar. Allt som oftast håller vi kontroll i mittzonen i försvarsspelet.

Trots en tydlig vinstmarginal klev målvakten fram flera gånger om för sitt Lindlöven. Isak noterades totalt för hela 23 räddningar, något som gav 95,9 i räddningsprocent.

– Det känns som att jag bra kontroll på matchen. Precis som för hela laget följer jag min game plan, kommenterar Mantler som under fredagen blev klar som ny tredjemålvakt för HockeyAllsvenska tabellettan Björklöven.

– Jätteroligt! Det är inspirerande och det gör att jag vill jobba ännu hårdare och vara ännu hungrigare varje dag. Det är otroligt att få den här möjligheten!

Resultat:
Teg-Lindlöven 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)
Publik: 143
Skott: 24-35
Mål Lindlöven: 0-1 Daniel Backman (Chetverikov), 1-2 Carl Skärström (Gunnarsson, Anrén), 1-3 Carl Skärström (Dahlqvist, Anrén), 1-4 Alexander Kovalonok (Broeng, Björkman), 1-5 Jesper Broeng (Magnusson, Kovalonok)

Text: Hannes Feldin