PlayOff mot Visby/Roma börjar – “Duva” ger förutsättningarna

Äventyret kan börja! Ikväll spelar Lindlöven HockeyAllsvenskt playoff och man gör det mot Visby/Roma i en serie över bäst av tre matcher. Först ut väntar bortafight i Visby – och Jonas Dufåker har pumpat upp sitt Löven för duellen.

Det har blivit dags för säsongens sista, största och viktigaste matcher. Lindlöven inleder ikväll PlayOff 1 och i matchserien ställs laget mot Visby/Roma, som Löven valde under torsdagens valceremoni. Gotlänningarna slutade åtta i AllEttan Södra efter att ha tagit 19 poäng.

– Visby är ett hårt jobbande lag som åker mycket skridskor. Vi har gått igenom hur de vill sätta press på motståndarna och vi är förberedda. Från och med idag och framåt handlar allt om vad vi själva gör på isen, det som vi gjort under hela AllEttan, slår Jonas Dufåker fast.

Tränaren höll ett 30 minuters ispass med spelartruppen under tisdagsförmiddagen. Där åkte Lindlöven mest av sig gårdagen, då laget gjorde den långa resan från Lindesberg till Visby. Uppladdningen har varit perfekt menar Dufåker, som inte velat måla upp matchen alltför mycket.

– Vi går in på precis samma sätt som till en vanlig seriematch. Vi har inte talat om att det är playoff, mer än att det märks på killarna, förklarar “Duva” och fortsätter;

– Det tycker jag är jävligt roligt att se! De är på tårna och det har synts på träningarna, med en bättre närvaro och koncentration i det som vi gör på isen. Utanför isen är det ett stort lugn i gruppen och vi mår väldigt bra.

“Det viktigaste är attityd och balans i spelet”

Lindlöven har gjort en framgångsrik säsong och svarat för en historiskt stark slutplacering. Laget slutade sexa i AllEttan Norra, där det blev nio vinster mot riktigt slagkraftigt motstånd.

Nu ska de brandgula spela playoff för första gången sedan 2016. Visby/Roma står för motståndet i en matchserie som spelas över bäst av tre, alltså först till två vinster. Först ut är bortamöte och därefter väntar spel i Lindehov på fredag kväll, dit Lindlöven självklart vill ta med sig en seger från kvällens match.

– Jag vill se att vi tar med oss det självförtroende som vi byggt upp över 18 matcher i AllEttan. Vi har verkligen spelat med självförtroende och pondus, både med och utan puck. Jag både tror och hoppas att vi tar med det ut ikväll, säger “Duva” som just tryckt på de mentala delarna.

– Det sista som jag sa till killarna efter genomgången var just självförtroendet. Visst har vi gått igenom speltekniska bitar och sånt där, men det viktigaste är att vi tar med oss attityd ut och hittar en balans i spelet.

Matchen:
Visby/Roma-Lindlöven
19:00 Visby Ishall, Visby

Utgångsläget:
0-0 i matcher i PlayOff 1

Truppen:
Efter sitt matchstraff i AllEttans sista omgång fick Albin Gunnarsson under helgen sin dom. Den säger sju matchers avstängning, något som håller forwarden borta till en eventuell andra match i PlayOff 3. I övrigt har Lindlöven oförändrat lag. Med till bortamötet på Gotland finns 13 forwards, åtta backar och en målvaktsduo bestående av Isak Mantler och Daniel Eriksson.

Text: Hannes Feldin