Förlust på straffar mot Skövde

Det blev en jämn och tuff match i Skövde där hemmalaget till slut kunde vinna med 4-3 efter straffläggning.

Skövde skapade en farlig chans redan i inledningen men Lucas Jägbring gjorde en bra räddning och efter det tog Lindlöven över och man kunde ta ledningen med 0-1 genom Anton Karlsson. Perioden fortsatte sedan med mängder av utvisningar främst för Lindlöven vilket gjorde att Skövde kunde vända till 2-1 genom två powerplay mål gjorda av Erik Dahn

é och Adam Tillander.

Den andra perioden fortsatte i samma stil med mängder av utvisningar men perioden slutade trots det mållös. Under de första 40 minuterna hade Lindlöven 20 utvisningsminuter och då är det svårt att få till något konstruktivt spel. Domaren hade lätt för att hitta Lindlöven utvisningar men betydligt svårare att se regelbrott för hemmalaget.

När Skövde gjorde 3-1 med elva minuter kvar av speltiden trodde man att matchen var avgjord men Lindlöven ville annat och visade en härlig moral. Reduceringen kom i powerplay genom Maxim Semjonov när drygt sex minuter återstod. Kvitteringen kom sedan efter 58,54 när Mathias Linnarud kunde ta reda på en målvaktsretur efter sitt eget skott.

Den mållösa förlängningen gick klart till Lindlöven trots att man fick inleda med två minuter i boxplay. Det skulle sedan gå till den 16 straffen innan hemmalaget kunde avgöra genom David Lundmark.