Revanschsuget Lindlöven besegrade Borlänge

Två matcher spelade under helgen och insatserna varierade.

I fredags begav sig Lindlöven några mil söder ut för att söka revansch mot Kumla efter plattfallet på Lindehov tidigare i år.
Tyvärr får Lindlöven vänta ytterligare innan revanschen kommer. Matchen slutade 3-1 till Kumlas favör.
Det var ett starkt, defensivt Kumla som inte gav Lindlövens speciellt många chanser i anfallszon. Lindlövens kanske blekaste insats i år.

Mål av Lindlöven:
Elias Lindgren

—————————————————————————————————-

Det var ett helt annat Lindlöven som ställde ut skridskorna på isen under söndagen då Borlänge kom på besök till hovet.
Matchen startade i ett snabbt tempo, och Löven pressade de första fem minuterna hårt mot Borlänges kasse. Borlänge får sedan en kontring genom Dennis Finn-Olsson  som gör 0-1 efter bortalaget första skott på mål.
Borlänge tog över perioden successivt och när Kovalonok drog på sig en utvisning drygt 15 minuter in i perioden, så tog det enbart 8 sekunder för målfarlige Markus Persson att stänka dit 0-2.

Andra perioden startar med ett starkt tryck från bortalaget. Men likt första perioden är det Lindlöven som lyckas kontra med Maxim Semjonovs och ställningen 1-2 efter endast 1.54 in i andra perioden. Efter 10 minuter spelade i andra perioden lyckas Sunnefors, snyggt framspelad av Anrén och Sjöberg lirka sig förbi Borlänges försvarare och få in pucken bakom målvakten.

Tredje perioden var böljande fram och tillbaka. Borlänge var de som skapade de farligaste lägena, men Lindlöven försvarade bra. Det skulle ta drygt 10 minuter innan Anton Toolanen kunde fastställa siffrorna 3-2. En stor eloge till målvakten Lucas Jägbrink som räddade Löven flertal gånger.

Maxim Semjonovs (1-2)
Alexander Sunnefors (2-2)
Anton Toolanen (3-2)