Inför seriepremiären: Lindgren är redo för seriespel efter lång skada!

Under säsongen 19/20 skulle William Lindgrens storsatsning på seniorhockeyn påbörjas. Skador och operation kom i vägen men inför den färska säsongen som påbörjas i oktober, så står han redo för seriespel i HockeyEttan.
– Det är jäkligt kul att vara igång igen, säger den 22-årige backen.

Som 17-åring gjorde William Lindgren seniordebut med Örebro Hockey i SHL. Samma säsong spelade han även några matcher med det svenska U18-landslaget, där han bland annat hjälpte sitt landslag med en assist.

Säsongen 19/20 var det däremot planerat att den stora satsningen på seniorhockeyn skulle inledas. På grund av skador, så blev det dessvärre bara någon enstaka match med sitt nyfunna Lindlöven.

Båda höfterna skulle opereras, vilket gjorde det svårt för backspelaren att hinna till spel under säsongen 20/21. Att Covid-19 slog ut runt om i landet, gjorde det inte heller lättare att få tag i operationstider, vilket drog ut på tiden.

Under sommaren kom däremot den goda nyheten att William är tillbaka i tr

uppen, där han även har hittats i Lindlöven under försäsongen. Nära två års matchfrånvaro, men nu är 22-åringen redo för seriespel.

Hur känns det att komma tillbaka i truppen efter skada?
– Det är jättekul. Jag har väntat på att spela igen sedan jag fick veta att jag skulle in på operation, så det är jäkligt kul att äntligen vara igång igen.

Känns allt helt hundra eller finns det någon skavank kvar att läka?
– Man känner fortfarande en del av skadan. Eftersom det har varit en operation så sitter det lite i en del muskler och vissa leder, vilket gör det lite stelare för en del rörligheter inledningsvis. Träningsmässigt har jag fått anpassa mig efter skadan, men det känns ändå som att det blir bättre. Man får ta det lite som en ”komma igång-sträckning”, så här i början.

Hur seriesugen är man efter en säsongs frånvaro?
– Jag är såklart jättesugen. Det är matcher som är det roliga och det som man vill vara med och spela. Matcherna är anledningen till att man har tränat så pass högt som vi har gjort.

Tycker du att försäsongen har varit en bra comeback för din del?
– Ja, jag tycker att försäsongen har varit bra. Det har varit en bra moral i laget, samtidigt som man har fått vinna några matcher. Även om jag har märkt av lite ringrost i mitt spel, så tycker jag att vi i laget har spelat bra under försäsongen.

Dina förväntningar inför seriespelet?
– Jag hoppas på en rolig serie med bra matcher, där vi såklart vinner en del av dem. Jag är bra på defensiven och är rätt stark och rejäl, så jag kommer att vara till en stor hjälp under serien.

 

Välkommen till Lindehov!
Seriepremiären i HockeyEttan har nedsläpp söndag den 3:e oktober kl. 16.00, där Mariestad BoIS HC gästar Lindehov!

Biljetter köpes på plats för 100:-/st.
Det går även bra att köpa säsongskort för 1 500:-.
Säsongskort med sittplatser finns även det att köpa för 1 800:-.