Inför seriepremiären: Ola är Lindlövens nya assisterande tränare!

Vid månadsskiftet stod det klart att Ola Östergren tar över rollen som Lindlövens assisterande tränare, från Mathias Morén. Med bara några dagar kvar till seriepremiär i Lindehov, så tog vi kontakt med Ola för en bredare presentation om A-lagets nya lagmedlem.

Precis vid månadsskiftet mellan augusti och september, kom nyheten att Lindlövens A-lag får en ny assisterande tränare. Ola Östergren tar över rollen från Mathias Morén, som tackas för sina tre säsonger i laget.

Ola har installerat sig under försäsongen och har varit med i laget vid samtliga träningsmatcher. I bakgrunden hittas många meriter med junior- och ungdomslag, där han har hittats som assisterande tränare inom Örebro för J20 och U16.

Med bara dagar kvar till seriepremiären som inleds i Lindehov, så tog vi kontakt med A-lagets nya lagmedlem. En medlem som förhoppningsvis kommer att bli en stor hjälp inför de kommande matcherna i HockeyEttan!

Hur ser hockeybakgrunden ut?
– Jag har själv spelat en del på isen. Eftersom jag ursprungligen kommer från Örebro så spelade jag i Örebrolaget under 90-talet, där jag senare gick till Kumla i slutet av 90-talet eller början av 00-talet. Sedan skiftade jag mellan lagen ett tag och spelade mot slutet även i Hallsberg. Jag var även uppe i Norrland en sväng däremellan och spelade med Kiruna i cirka två månader.

Är det bara hockeyn som gäller eller har du ett högt sportintresse?
– Förutom hockeyn så är det just nu mycket padel, annars har jag spelat en del lag- och bollsporter sedan tidigare. Jag började med att spela fotboll fram till jag var i 20-årsåldern, efter det blev det en del tennis, pingis och bandy. Jag kände däremot ganska tidigt att hockeyn var roligast och var även det som till slut tog mest av min tid.

Hur blev det att du gick med i Lindlöven?
– Det är egentligen inte annat än att ”Duva” frågade om jag ville vara med som assisterande tränare. Jag och Jonas har haft bra kontakt på olika vägar. Dels spelade vi tillsammans i Kumla några år och har haft kontakt efter det, dessutom var ”Duva” ungdomstränare till min grabbs lag i Örebro.

Förutom ungdomslag, hur ser din tränarbakgrund ut?
– Jag har som sagt mestadels varit med och tränat ungdomslag. Jag hoppade även in i Kumla Hockey mot slutet av förra säsongen när de skulle kvala sig tillbaka till HockeyEttan, något som blev första gången jag var med som tränare i ett A-lag. Vilket gör säsongen med Lindlöven i Ettan, till min första A-lagssäsong i tränarstaben.

Vilka styrkor kan du bidra till laget?
– Ända sedan jag började med hockey så har jag kollat mycket matcher och pratar mycket om hockey. Att jag även har spelat och har ett stort intresse för sporten gör att jag kan känna att jag har en gedigen hockeykunskap, som jag tror att jag kan bidra med. Sedan hoppas jag att kunna förmedla kunskaperna på ett bra sätt, det är det inte alla som kan. Jag kommer försöka och förhoppningsvis kan man få med sig gruppen på ett bra sätt.

Hur går tankarna inför premiären av HockeyEttan?
– Ettan är en speciell serie där vissa lag skiftar från säsong till säsong. Lag som var bra i förra säsongen kan ha tappat viktiga spelare och är kanske inte lika heta nu. Sedan finns det såklart lag som Marieberg och Skövde som alltid är bra och stabila. Sedan är det lite svårt att säga vad man tror innan seriespelet har dragit igång, serien är inte helt samma sak som med de inledande träningsmatcherna. Försäsongens träningsmatcher är jätteviktiga men det läggs inte lika mycket fokus på resultatet, jämfört med seriespelet.

 

Publiken är välkommen till Lindehov!
Seriepremiären i HockeyEttan har nedsläpp söndagen den 3:e oktober kl. 16.00, där Mariestad BoIS HC gästar Lindehov!

Biljetter köpes på plats för 100:-/st.
Det går även bra att köpa säsongskort för 1 500:-.
Säsongskort med sittplatser finns även det att köpa för 1 800:-.