Inför seriepremiären: Ett kanadensiskt nyförvärv

Efter två raka säsonger i HockeyEttan med Kiruna IF och Kiruna AIF, så kommer kanadensaren Anthony Paskaruk att spela sin fjärde svenska säsong i Lindlöven! 27-årigen har redan hittats i fem träningsmatcher där han redan har hjälpt laget till seger.

Under försäsongen så har Lindlöven visat upp flera intressanta nyförvärv, som förhoppningsvis kan hjälpa Lindlöven till goda resultat i HockeyEttan. En av dessa är kanadensaren Anthony Paskaruk som kommer från två raka säsonger i HockeyEttans norra seriespel med både Kiruna IF och Kiruna AIF.

Med mycket ungdomsmatcher i sin hemmanation, Kanada, så gjorde Anthony sverigedebut i division två, där han inledningsvis hjälpte Åmåls SK till kvalmatcher. Säsongen därefter gjorde han debut med norrlandslagen i HockeyEttan.

Forwarden anlände till Lindesberg i augusti, där han redan har hunnit spelat matcher med Lindlöven. Fem träningsmatcher har det blivit inför den kommande säsongen i HockeyEttan, där han direkt hittades som målgörare hemma mot Enköping.

HockeyEttan är i skrivandes stund enbart dagar från premiären. Därför tog vi ett litet samtal med Lindlövens nya spelare.

Vad v

isste du om Lindlöven sedan innan?
– Jag hade sedan tidigare hört att Lindlöven är en klubb med ett starkt lag. För bara något år sedan, när jag spelade i Kiruna, så spelade jag mot dem i AllEttan. Även där visade de att det var ett väldigt bra lag, så de erfarenheterna hade jag med mig när jag flyttade ner hit.

Känner du att Lindlöven uppfyllde dina förväntningar?
– Ja, när jag kom ner hit så var det lite som jag trodde. Det är som väntat ett starkt lag med en bra tränarstab och bra spelare. När jag kom så blev det att lära sig hur tränarna vill att jag ska spela. Efter lite träningar och några träningsmatcher, så känns det som att jag börjar lista ut hur de vill att vi som lag och jag som spelare ska spela.

Vad är dina tankar inför HockeyEttan?
– HockeyEttan är en bra serie, där det finns många bra lag och bra spelare. Alla lagen i serien kan också vinna alla matcher. Därför gäller det att man kommer förberedd redan från det första nedsläppet, och att man håller sitt spel i alla sextio minuter. Samtidigt så förväntar vi oss att vara ett topplag i serien. Vi kommer att gå ut i varje match och vara ett utmanade lag att möta.

Vad har du för egna förväntningar inför serien?
– Att jag kommer att gå framåt med varje match, men också att hjälpa mitt lag inom försvaret och vid tekning. Jag tycker att jag är en allround-spelare som kan spela både på offensiven och defensiven.

Tomas Östlund om Anthony Paskaruk:
– Vi är väldigt nöjda med Anthony så här långt! Han är en trevlig kille som alltid jobbar riktigt hårt i alla tuffa situationer som han kommer in i. Under försäsongen så har han visat att han kan spela från alla positioner och förhoppningen är att han kommer att vara en allround centerspelare. Laget kommer först för Anthony, som är lite av en ”tänkare” som jobbar väldigt hårt för att ta sig framåt.

 

Publiken är välkommen till Lindehov!
Seriepremiären i HockeyEttan har nedsläpp söndag den 3:e oktober kl. 16.00, där Mariestad BoIS HC gästar Lindehov.

Biljetter köpes på plats för 100:-/st.
Det går även bra att köpa säsongskort för 1 500:-.
Säsongskort med sittplatser finns även det att köpa för 1 800:-.