Adam Björkman laddar för tre poäng!

Under förra säsongen lånade Lindlöven in backen Adam Björkman från BIK Karlskoga. Lånet blev lyckat för Lindlövens del och nu under säsongen 21/22 så är Björkman säkrad för resten av säsongen i Lindlövens orangea spelartröja.
– Man har aldrig känt sig ensam i gänget, säger Adam Björkman.

Säsongens tredje hemmamatch spelas under onsdagen, där Forshaga gästar Lindehov. Lindlöven har två överlägsna hemmasegrar bakom sig, med 9-5 mot Kumla och 5-1 mot Linden, vilket gör att grabbarna garanterat kliver ut på hemmaisen med ett fint självförtroende.

Trots att han ”bara” var inlånad under förra säsongen, så blev backen Adam Björkman en viktig spelare för Lindlöven. Tack vare detta är han inför den här säsongen, säkrad för kommande matcher med ett spelarkontrakt.

Inför onsdagskvällen tog vi pulsen på den nu säkrade Lindlövensspelaren, som kommer att göra sin 44:e match för Lindlöven!

Har du trivts bra i laget?
– Jag trivs hur bra som helst i Lindlöven, det gjorde jag även ifjol när jag bara var inlånad. Det är en del spelare från BIK som jag har spelat med som också har hittat hit. Joshua Karlsson för att nämna någon, så man har aldrig känt sig ensam i gänget.

Vad kan du berätta om förra matchen? 0-1 blev 3-2 i andra perioden.
– Ja, precis. Nyköping fick med sig några powerplay och fick därifrån lite momentum som gjorde att vi blev lite skraja att spela vår hockey. Sen tycker jag att vi vred om matchen jäkligt bra i tredje perioden och kunde säkra en poäng.

Är ni nöjda med en poäng till tabellen?
– Nej, inte alls, vi ska ha tre poäng. Vi är bättre än dem i två perioder och kollar man bara på skotten i den tredje perioden (18 skott mot Nyköpings 2), så säger det en del. Nej, som sagt så är vi inte nöjda förrän vi får tre poäng, det är det som vi spelar för.

Forshaga gästar Lindehov, hur går tankarna om motståndet?
– Forshaga är ett bra lag som spelar fartfylld hockey. Samtidigt är det väldigt mycket juniorhockey över dem, de bara åker och skjuter utan att riktigt ha någon plan. Det gäller att vi matcher upp oss, håller oss tajta i boxen och i egen zon, så kan vi vända dem. Vi kommer med två starka hemmasegrar och det kan sätta sig psykologiskt i laget, som kan komma med ett högt självförtroende på hemmaisen.

Hälften av Forshagas segrar är tagna i overtime, hur skippar vi det?
– Vi ska ha tre poäng, det är inte konstigare än så. Vi kommer att gå ut starkt direkt och vi ska såklart bjuda hemmapubliken på mål.