En poäng efter straffar

Straffar fick avgöra onsdagens hemmamatch mot gästande Forshaga.

Nära åtta minuter in i matchen kom hemmalagets första utvisning. Därifrån lyckades Forshaga dra nytta av sitt numerära överläge och fick med sig matchens första mål. Efter ett fem mot tre-spel kunde Alexander Sunnefors kvittera med en enklare puck framför bortamålet.

Bara en minut in i den andra perioden kunde grabbarna ta ledningen med 2-1. Man hade däremot oturen med sig, då en räddad puck glider in och kvitterar matchen precis innan powerbreak.

Att poängstarka Anton Widmark fick lämna matchen för huvudtackling efter 38 minuters speltid, var inga heller några goda nyheter för hemmalaget.

Den tredje perioden höll sig målfri, där Simon Brännvall var nära att avgöra matchen med tio sekunder kvar. Istället gick matchen in i förlängning, som även den slutade fritt från mål.

Med två straffskott lyckades Forhaga istället att avgöra matchen på straffar. En poäng säkrades för Lindlöven, men samtidigt är det också två poäng ifrån huvudmålet.

– Spontant efter matchen så tycker jag att det är en sur förlust, det här är en match som vi ska vinna. Vi måste vara starkare med pucken i anfallszon, vi kommer in bra men skickar puckar hej vilt och är inte starka på dem. Sedan att vinna våra närkamper där nere är något som kunde förbättras, säger lagkapten David Berg.

– En förlust är ändå en förlust och en poäng är inte bra nog. Vi får kolla lite videor och stäppa upp oss till nästa match. Nu väntar träning imorgon och sedan förbereder vi oss för söndagens match.

Resultat Lindlöven-Forshaga IF
Slutresultat
: 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Skott: 31-31 (10-7, 5-12, 16-9, 0-2, 0-1)
Publik: 213 personer + 102 via webben

Mål:
1-1 Alexander Sunnefors (Isak Jonsson, Anton Toolanen)
2-1 Jonathan Öhrström (Alexander Sunnefors, Philip Nyberg)

Foto: Hasse Persson