Härlig hemmaseger mot Köping!

Flertalet skador och sjukdomar fanns i Lindlöven när Köping gästade Lindehov under onsdagen. Bland de frånvarande hemmaspelarna hittades David Berg som var sjuk för dagen och Anthony Paskaruk som gästade läktaren med en gipsad hand.

Med matchen igång så slutade den första perioden mållöst, trots dubbla spel i boxplay. Målchanserna fanns för Lindlöven, som vid flera tillfällen var nära att få in matchens första mål.

Målen kom istället i den andra perioden. Efter åtta minuter kom Lindlövens andra spel i powerplay för matchen, där Christoffer Anrén kunde få in 1-0 efter ett passningsspel i överläge.

Kvitteringen kom däremot snabbt. Efter en felpassning från Lindlöven, bara två och en halv minut efter ledarmålet, kunde Köping utan problem spräcka sin nolla.

F

em minuter kvar av andra perioden kom hemmalagets fjärde boxplay-spel i matchen efter utvisning på Isak Jonsson. Trots ett numerärt underläge, kunde Anton Widmark bjuda på show och lyckades på egen maskin att ta sig förbi Köpings båda backspelare. Showen slutade med ett snyggt mål och dagens största applåd från publiken på läktaren.

En ny felpassning gav en ny kvittering efter bara en minut in i matchens sista period. Anton Widmark tog snabbt tillbaka ledningen, två minuter därefter.

Efter en saftig passning från Christoffer Anrén så kunde Anton Toolanen låsa matchen med sju minuter kvar av ordinarie matchtid. 4-2 med trötta Köpingspelare på isen, gav Lindlöven tre nya poäng till tabellen.

– Den här segern var riktigt skön, vi har längtat att ta en trepoängare och stänga en match som vi gör idag. Så det är jävligt skönt faktiskt, säger Christoffer Anrén direkt efter matchen.

– Det blev en match med ett högt tempo och slarv från båda lagen, så rent speltekniskt sett så var det väl ingen höjdarmatch från några utav oss. Ändå är det skönt att vi vinner och det var skönt för Anton Toolanen att få sätta dit den avgörande i kassen.