”Osten” är klubbens nya sportchef!

Vid månadsskiftet gick A-lagets trogna sportchef Tomas ”Osten” Östlund mot nya uppgifter och är nu klubbens nya sportchef! ”Osten” har tidigare arbetat mycket med sportfrågor inom A-laget, men kommer nu att få mycket bredare arbetsuppgifter.
– Jag kommer att göra mitt allra bästa för att det här ska bli bra, säger ”Osten”.

Tomas ”Osten” Östlund har länge varit sportchef för Lindlövens A-lag. Vid månadsskiftet går han vidare mot nya uppgifter, turligt för föreningen så finns de uppgifterna inom Lindlöven.

Precis som många av klubbens härliga supportrar, så har ”Osten” länge haft målet och drömmen att se Lindlöven i HockeyAllsvenskan. Nu kommer han ett steg närmare att hjälpa laget uppåt, där han vid månadsskiftet sattes upp som klubbens nya sportchef.

Föreningen vill växa sig större och med ”Osten” som klubbens sportchef, hoppas Lindlöven och styrelsen där bakom att den inspirerade Östlund kan leda klubben till rätt väg.

Känner du dig ärad att få hålla den här stora tjänsten?
– Jag är otroligt ärad! Jag är jättetacksam och jätteinspirerad, jag kommer att göra mitt allra bästa för att det här ska bli bra.

Vad innefattar det nya arbetet?
– Det är väl att föreningen vill växa och för mig innefattar det mycket mer än vad jag har gjort förut. Tidigare har det bara varit sporten med A-laget, nu blir det väldigt mycket sport både med ungdomslag, pojklag och hela vägen ner. Att jag ska vara stöd och hjälp till föräldrar och ledare. Sedan är det en massa saker som jag inte har varit inblandad i tidigare som ska göras som att träffa sponsorer och hitta nya lösningar till att Lindlöven blir större som förening.

Du har gjort dina första dagar på jobbet, hur går de tidiga tankarna?
– Det har varit riktigt intensiva dagar. Vi hade en höstlovscamp här i samband med månadsskiftet, så jag har varit här från 07.50 till klockan 15 under varje dag där det har varit 40 underbara ungdomar att se efter och hjälpa till med. Det har varit full fart så det har börjat med tre väldigt intensiva dagar.

Vad händer i jobbet framöver?
– Jag ska träffa en samarbetspartner under veckan, där jag ska prata med honom och se hur vi kan hjälpa dem och hur de kan hjälpa oss. Det är spännande uppgifter som väntar och det är väldigt brett. Vi har skissat på arbetsbeskrivningar och vi får utveckla det under vägen helt enkelt, jag har lite att förhålla mig till nu under vägens gång.