Matchkommentatorerna tycker till!

De syns oftast inte, men för publiken via internet så hörs de bra. Richard Atterling (t.v.) och Jesper Ricklund (t.h.) är två hockeyälskare som under några år tillbaka, vägleder den hemmasittande publiken genom HockeyEttans livesändningar från Lindehov. Vårserien närmar sig med stora steg och vi frågade expertduon vad som kan leda Lindlöven till seger.

De började som två hockeyälskare med hjärtat hos Lindlöven men har på senare år blivit ett radarpar, som guidar internetpubliken från HockeyEttans livesändningar genom hemmamatcherna i Lindehov.

Lindlövens egna matchkommentatorer Richard Atterling och Jesper Ricklund har sett samtliga av Lindlövens matcher, inte bara under säsongens grundserie, utan även från några år tillbaka. Duon besitter tillsammans stor kunskap om HockeyEttan och kan ses lite som föreningens egna experter.

Richard har suttit med som kommentator i runt sex säsonger, där debuten gjordes i samband med studierna på gymnasiet. Jesper kom in lite senare som inhoppare för tre säsonger sedan, men har sedan dess suttit kvar bakom mikrofonen. Båda med stor förkärlek till den lokala hockeyn.

– Vi tycker båda att det fortfarande är lika kul att sitta här idag, som när vi började som kommentatorer, säger Richard Atterling medan kollegan Jesper Ricklund håller med.

På lördag går Lindlöven in för Vårserie och vi frågade vad som kan leda laget till seger:

Vad kan förbättras inför Vårserien?
Richard
: Spelet över sextio minuter. Vid tillfällen så spelar laget bra, men man har ändå stundtals svårt att hänga med på isen. Jag skulle vilja se att man förbättrar spelet och hittar en lite högre lägsta nivå.
Jesper: Jag kan bara hålla med, sedan kan jag även lägga till att spelet i powerplay kan bli bättre. Det finns överlag saker att slipa på men som Richard säger, så är nog spelet över sextio minuter det som man behöver slipa mest på.

Vad har varit Lindlövens styrka i grundserien som ni vill se mer av?
Richard:
 Rivstarterna som Lindlöven har direkt efter nedsläpp har gjort att man går iväg med ledningen i första perioden, mellan 70 till 80 procent av matcherna den här säsongen. Så att de går ut med samma intensitet från början är bra. Gör man det och lyckas spela bättre i sextio minuter, då kommer det gå väldigt bra i kommande matcher.

Jesper: Det märks också att det finns ett väldigt go i laget. Kan man behålla det längs hela matchen, då kan Lindlöven bli något mer att räkna med.

Finns det någon spelare som laget borde användas sig mer utav?
Richard och Jesper:
 Kanske inte så mycket att använda mer, men man kan hoppas att det kommer tillbaka lite spelare som kan spela mer kontinuerligt. Jonatan Öhrström och Isak Jonsson är två exempel på sådana spelare. Sedan var det tråkigt med Anton Karlsson som åkte på skada, han är en viktig spelare och vi hoppas att han kan komma tillbaka under vårserien.