Ola är klart uppvärmd på ledarbänken

Inför försäsongen kom nyheten att Ola Östergren kommer att hjälpa tränare Jonas Dufåker i tränarkåren. Med grundserien färdigspelad och tre raka segrar inom Vårserien så kan man med lätthet säga att lagets nya assisterande tränare har värmt upp kläderna och längtar att få besöka hemmaisen på nytt.
– Vi hoppas på en jäkla prestation inför publiken.

Precis innan försäsongens träningsmatcher hade nedsläpp kom nyheten att Ola Östergren tar över rollen som lagets nya assisterande tränare. Ola har efter det varit med på bänken i samtliga matcher och har även varit med att bygga upp de tre serieinledande segrarna i Vårserien.

Under lördagen gör Lindlöven sin första hemmamatch i Lindehov sedan en och en halv månads tid. Längtan är stor och enligt Östergren så är det nya poäng i sikte.

Först och främst, har du några nyårslöften efter ledigheterna?
– Nä jag har väl inga större nyårslöften, några privata möjligtvis men de ska man inte dela med sig av. Skäm

t åsido så har det varit skönt och välbehövligt med lite ledigheter. Nu är vi däremot igång igen och har tränat på i två veckors tid.

Med grundserien till övers, hur har arbetet som assisterande fungerat?
– Jag tycker att uppgiften har fungerat jättebra. För min del har det varit kul och utvecklande och jag känner att samarbetet mellan mig och ”Duvan” har fungerat bra. Vi pratar mycket hockey och tänker något lika i våra planer även om vi har våra diskussioner vilket jag bara ser som utvecklande. Jag kan tycka att jobbet har varit lite som jag trodde det skulle vara. Samtidigt tycker jag att det är ett härligt gäng att vara med i, både ledarstaben är härliga men också grabbarna i laget är en härlig grupp som är måna om varandra både på och utanför isen. Det är en bra miljö och jag har haft jätteroligt.

Rivig start av Vårserien med nio poäng på tre matcher, nöjda?
– Det har såklart känts jättebra med det tidiga facit, framförallt känner vi att vi har gjort en riktigt bra match även om vi står med tre vinster. Det är matchen mot Köping som vi tillslut lyckades vinna efter en bra tredje period och som sticker ut bland matcherna. Sedan gjorde vi en jättematch mot Sundsvall där jag tycker att vi hade bra kontroll, dagen efter var det en väldigt speciell match mot Ö-vik som kunde gått hur som helst.

Hur menar du med ”speciell match”?
– Det är alltid speciellt att spela ”dag två”. Man har spelat dagen innan och som spelare förväntar man sig alltid att det ska sluta likadant, men det handlar mycket om hur varje individ har återhämtat sig från dagen innan.

Håller ni samma form och resultat inför lördagens match mot Vännäs?
– Det ska bli jättekul att spela i Lindehov igen, det var ett tag sedan. Vi har en plan inför lördagen som vi kommer försöka genomföra. Vi går för seger och det stora målet är såklart att vinna matchen men sedan ska matchen spelas. Samtidigt hoppas vi på en jäkla prestation inför publiken så vi får lite ljud från läktaren.