Första slutspelsmatchen är säkrad!

Det blev ett högt jubel i Lindehov efter att Lindlöven säkrat en seger i den första slutspelsmatchen mot Väsby! 538 personer hittade ner till Lindehov där en mycket jämn och underhållande match tog plats. Lindlöven lyckades däremot att avgöra matchen i den tredje perioden, där man fick in två puckar på en minut.
– Det är små detaljer som avgör matchen och idag var det våran fördel, säger Simon Brännvall.

Det blev en riktig hockeyfest under tisdagskvällen! Hela 538 personer hittade ner till Lindehov, där Röda Korset gästade matchen och fick med sig fina summor till sitt arbete med de drabbade i Ukraina.

På isen blev det en mycket underhållande match, där hemmasupportrarna vid flera tillfället fick taket att lyfta.

– Det är helt underbart! Det är skitkul att det är så många från Lindesberg som kommer och stöttar oss, det är otroligt kul! De är verkligen som en extra utespelare där ute, säger Simon Brännvall.

Väsby visade sig direkt vassa i sitt spel och även om Lindlöven vann alla puckar i matchens första tekningar, fick man istället svårt att ta sig igenom bortazonen. Flera fina skott kom efter Väsbys första utvisning och trots en mållös period, blev det en underhållande och en spelskicklig period.

Även den andra perioden blev underhållande för publiken. Målvaktsspelet från båda lagen var i topp, där Väsbys målvakt stod för briljanta räddningar som, trots öppna mållägen, gjorde det svårt för Lindlöven. Även Jonathan Frykholm var vass i kassen och stängde för flera svåra puckar efter halva perioden.

Bara minuter innan periodvilan kunde Väsby få med sig matchens första mål. Filip Barklund fick direkt därefter ett fint läge mot bortamålet. Pucken räddades med sekunder innan periodens slut.

30 sekunder in i den tredje perioden kom Lindlöven in i matchen. I ett powerplayspel lyckas Tim Alverhag att lura ut Väsbys målvakt från kassen, för att passa över till Anton Björkman som fick fritt framför mål. Bara minuten därefter fick Simon Brännvall marginalerna med sig och kunde peta in pucken under målvaktens ben. Ledningen var säkrad på en minut!

– Jag tycker att vi skapar jättemånga lägen men det är det där sista, lilla extra som jag tycker att vi tar fram i tredje perioden och trycker dit två snabba puckar, säger målskytt Simon Brännvall.

Lagen fick med sig varsina mål med nära fyra minuter kvar av ordinarie matchtid. Trots det så lyckades Lindlöven att stänga kassen. Frykholm var omöjlig i målet, medan resterande spelare vaktade sin zon.

– Jag tycker det är en jämn hockeymatch. Det är två bra hockeylag där ute på isen och varje byte, varje misstag är avgörande i såna här matcher, så jag tycker inte att det är något lag som egentligen hade någon fördel här. Det är små detaljer som avgör matchen och idag var det våran fördel, säger Simon Brännvall.

Segern säkrades inför stort hemmajubel! Lindlöven leder nu slutspelet med 1-0 i matcher och spelar nästa match på fredag, då i Renew Arena.

– Det är klart att det är skönt att ta match ett, men vi har en match kvar. På fredag är det dags igen och då får vi se om vi lyckas att knyta åt säcken, säger Simon Brännvall.

Resultat Lindlöven-Väsby IK HK
Slutresultat
: 3-2 (0-0, 0-1, 3-1)
Skott: 27-32 (11-13, 6-12, 10-7)
Publik: 538 personer (Säsongsbästa i Lindehov!)

Mål:
1-1 Anton Björkman (Tim Alverhag)
2-1 Simon Brännvall (Anton Toolanen, Isak Jonsson)
3-1 Anton Karlsson (Anthony Paskaruk)

Text och foto: T.L. Sport