Resultat 9 december * De fixade platserna till Allettan * Strömsbro avgjorde sent i PP * 19-åring BoIS hjälte * Hammers pallade pressen

Då är vi i mål med tre av de fyra grundserierna.

Och det blev en rafflande slutdramatik i jakten på de sista platserna till Allettan.

En av många hjältar: en 19-åring.

Så gick det i Hockeyettan fredag 9 december.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna och fokus på topp 5-platserna, såklart:

ÖSTRA:

Tre lag med samma dröm, men ett skulle bort.

Det blev Wings, som trots att de tog en stark seger mot Väsby landar under strecket.

För både Hanviken (klar seger mot Segeltorp, 7–1 sedan bland annat Joel Thulin skickat in puck nummer 13 och 14 för säsongen) och Strömsbro (som pressades hårt av Vallentuna) vann sina matcher på fredagen. Stor matchvinnare för ”Rallarbo”: Philip Hägerström, som i power play gjorde avgörande 3–2. Tid: 58.27. Det målet skickade Strömsbro till Allettan!

Övriga matcher – se resultat nedan!

* Klara för Allettan: Väsby, Visby, Nyköping, Strömsbro, Hanviken.

Philip Hägerström skickade Strömsbro till Allettan. FOTO: ELIN GRANEBRANDT

VÄSTRA:

Rysare in i slutperioden här!

Skövde – vars spelare verkligen ville knäppa till de senaste årens ”storebror” och inte heller tvekade att prata om det innan – ledde det heta derbyt i Mariehus Arena med 3–1 med drygt fyra minuter kvar.

Samtidigt hade Surahammar länge, länge svårt att få hål på topplaget Lindlöven. Men så, i sista perioden, lossnade det. Tre mål på knappa åtta minuter och Suras mirakel – de var ju utdömda efter den tunga hemmaförlusten mot Köping förra helgen – var ett faktum. Trodde alla…

….men då vaknade Mariestad. 2–3 via Oscar Tellström (55.57) och fansens nye kelgris heter Manne Håkansson. Den 19-årige backen gjorde 3–3 efter 57.08 och det målet tog BoIS till Allettan.

Att sen SIK vann i overtime (David Lundmark matchvinnare) kunde säkert hemmafansen – 2395 på plats! – ta.

Allettan nästa för BoIS!

* Dalen vann nu serien efter segern i toppmötet mot Tranås (2–1, Erik Thorwalls avgjorde med blott 32 sekunder kvar).

* Klara för Allettan: Dalen, Lindlöven, Tranås, Skövde, Mariestad.

SÖDRA:

* Nä, det blev aldrig riktigt spännande här. Borås, under strecket, var ju piskade att besegra Nybro med åtta mål – en omöjlig uppgift, såklart – för att gå förbi Vikings om inte Halmstad samtidigt föll mot Vimmerby. Men nej, Hammers vek inte ned sig i måste-matchen. De gjorde två snabba mål (Viktor Bernhardtz och Melker Iversen) inom sex minuter i andra och fixade sedan topp 5-platsen. Starkt det, av en förening som tappade massor av kvalité och klass i somras och haft det stökigt utanför isen.

* Knall i NKT Arena: utdömda Mörrum knäckte KHK i deras egen hemmaborg, vilket betydde att Kalmar HC – som enkelt avfärdade KRIF borta – vann södra grundserien.

* Klara för Allettan:  Kalmar, Karlskrona, Troja-Ljungby, Nybro, Halmstad.