Förlust i epilogen – Här är lagen i vårserien

Samuel Lidström var en av matchens allra bästa spelare och gjorde också matchens snyggaste mål. Foto: Håkan Hagman

En svit på hela sju raka förluster  får Enköping ta med sig till stundande Vårserie i Hockeyettan. Detta sedan även fredagens avslutande hemmamatch mot Huddinge förlorats med 1-3.

Bara 85 personer, sämst för säsongen, hade tagit sig till Bahcohallen för matchen mellan Enköping och Huddinge i den avslutande omgången av  grundserien Hockeyettan Östra.

Dom som inte kom missade i ärlighetens namn ingen höjdarmatch. Efter en mållös förstaperiod tände det till lite i andra och vi fick se både mål och lite gruff.

Huddinge kunde gå ifrån till en 0-2-ledning efter två powerplaymål. Innan periodvilan kunde ESK dock reducera genom matchens snyggaste mål, signerat en av matchens bästa spelare Samuel Lidström.

Han snappade upp pucken direkt på tekningen i anfallszonen och satte den med millimeterprecision rakt upp i målvaktens vänstra kryss.

I den tredje perioden blev (som vanligt) ESK:s försök att kvittera fruktlöst och istället kunde Huddinge sätta 1-3 när ESK tog ut målvakten i slutminuterna.

Resultatet saknar dock betydelse då båda lagen redan innan matchen var klara för Vårseriespel efter jul och där startar alla om på noll.

Medan Huddinge får ta sig an den södra serien så hamnar ESK i den norra.

Förutom ESK så består den norra serien av Borlänge, Surahammar, Wings, Vallentuna, Vännäs, Örnsköldsvik och två lag till från den norra serien. Det avgörs i morgon och det är två lag av Teg, Kiruna IF och Kalix som också ansluta till den norra Vårserien.

Även Kiruna AIF är klara för norra men då dom aviserat att man drar sig ur Hockeyettan är det inte klart vad som händer med deras plats. Ett scenario är att serien spelas med nio lag istället för tio.

De tre främsta går vidare till slutspel, dock med sämre förutsättningar i slutspelet än de som kvalificerat sig till Allettan.

De två sämsta skickas till den negativa kvalserien och får i konkurrens med lag från division 2 kämpa om att förnya sin plats i ettan. Övriga lag har spelat klart för säsongen och behåller sin plats i ettan.

Utan Kiruna AIF till spel vet vi ännu inte om det är bara ett lag, nian, som får kvala och det räcker i så fall att undvika sistaplatsen för att undvika negativt kval.

Vårserierna är planerade att starta den 28 december.

 


ESK – Huddinge 1-3  (0-0, 1-2, 0-1)

Skott:  34-32 (7-10, 13-10, 9-10)

ESK:s målskyttar: Samuel Lidström

Publik:  58 st