Stark avslutning gav tre poäng!

Väsby Hockey gjorde en fin avslutning borta mot svårspelade Enköpings SK och med två mål i den sista perioden gick laget från likaläge till 2-4 och tog således tre riktigt sköna poäng.

-Vi gör en riktigt bra tredje period säger tränare Viktor Tuurala. Då spelar vi hockeyn vi ska spela. Med backcheck, forecheck, inspirerat anfallsspel, och vi gör det tillsammans! Viktigt att hitta dit efter att ha haft problem de första två perioderna.

Men återigen gör Väsby en svag första period. Det såg konstigt nog litegrann ut såsom det gjorde mot Visby/Roma i söndags. Kladdigt, ofokuserat och med väldigt hög felprocent i passningsspelet.

Enköping pressade Väsby högt och skapade sig tre frilägen i den första perioden där Väsby i princip var passningsläggare till samtliga tre lägen. Som tur var för Väsbys del så var debuterande målvakten Edvin Olofsson otroligt säker i Väsbys mål för utan honom hade hemmalaget varit i ledning efter den första perioden. Han dessutom god hjälp av sina goda vänner till stolpar som räddade pucken vid två tillfällen i perioden.

Men istället för hemmajubel så var det Väsby som fick kliva in i periodvilan med ledning i ryggen efter att laget utnyttjat matchens första numerära överläge. Nick Hedemyr var distinkt när passningen från Oliver Horrsell var precis och Enköpings målvakt hann inte med i sin sidledningsförflyttning när Nick tog fram stora släggan.

Med ledning i ryggen hade man hoppats på ett bättre Väsbyspel i mittakten men istället fortsatte drället. Väsby passade bort sig, missade i markeringar och hips vips kunde hemmalaget vända på steken via två mål inom loppet av en dryg minut från den fjärde minuten.

Vid kvitteringen kom ESK i ett två mot en läge efter att Väsby gått bort sig i mittzon. Minuten efter missade Väsby att få ut pucken ur egen zon och sedan hittade en chanspuck från en Enköpingsspelare från en position bakom Väsbys mål, in helt perfekt till sin medspelare som från några meters håll kunde överlista Edvin Olofsson för andra och dess bättre, för sista gången denna kväll.

Sakta men säkert skärpte Väsby gudskelov till sitt spel och från drygt halva matchen blev det allt bättre och bättre.

Det hela startade egentligen när Felix Dahlgren via ett snärtigt avslut kvitterade hemmalagets ledning till 2-2. Väsby fortsatte sedan att trycka på och ESK trycktes allt längre och längre ned i banan och laget lyckades inte alls få till de farliga omställningarna som de hade lyckats med under den första halvan av matchen.

Den sista perioden blev sedan Väsbys klart bästa från kvällen. Laget klarade av ett numerärt underläge med ackuratess alldeles i början av den sista akten och stärkta av den bedriften så satte laget fart på offensiven.

Hemmalaget drog på sig två utvisningar och Väsbys tryck stärktes allt mer även fast spelet i de numerära överlägena i sig inte var speciellt vassa från Väsbys sida.

Sedan kom en lyckominut för Väsby då matchen avgjordes. Den startade i den fjortonde och avslutades i den femtonde. Christian Holmblad var det som bröt lika läget i matchen när han efter en magnifik passning av Martin Liljekvist slog till direkt och sprätte in pucken högt upp bakom en maktlös hemmamålvakt.

Dryga minuten senare var det ett shownummer att allsvenskt snitt som kom till att avgöra tillställningen. Regissör till det var Carl Wassenius när han åkte runt och igenom i princip hela Enköpings försvar innan han distinkt tryckte in 2-4 i det första krysset.

Det blev också matchens sista mål. Väsby stängde igen och krigade in till slutsignalen och gav aldrig hemmalaget möjlighet att komma tillbaka in i matchen igen.

Sammanfattningsvis så är tre poäng i svårspelade Bahcohallen alltid en bedrift att få med sig och det även fast Väsbys spel idag stundtals hackade betänkligt. Men en stark avslutning är det som laget förutom de tre poängen kan ta med sig från matchen och det gör om inte annat lite arbetsro inför den tuffa fortsättningen som innebär seriefavoriten Huddinge Hockey på bortais nu på måndag.

Tre grisar ges till målvakt Edvin Olofsson som Väsby framförallt ska tacka för poängen ikväll. Han var riktigt vass och avstyrde i princip allt som Enköping hade att komma med vilket ändå var en hel del under framförallt matchens första halva.

Två grisar tilldelas Christian Holmblad som kändes som Väsbys vassaste anfallsvapen ute på isen tack vare hans ständiga förmåga att hitta fram till heta lägen.

Sista grisen ges till Felix Dahlgren som gjorde mål, åkte rikligt med skridskor och som hela tiden arbetade stenhårt ute på isen.

Särskilda omnämnande vill jag slutligen skänka till Oliver Horrsell, Mikael Lengmo, Gabriel Österberg, Jonathan Rodensjö samt till Carl Wassenius som jag i övrigt tyckte stack ut mest ute på isen.