Kjelle tar pulsen på Segeltorps IF

Efter ett derby väntar nästa lag från samma kommun….

  

Tyvärr blev det förlust mot Huddinge efter straffar trots att stödet från klacken var superbra stor eloge till alla som tog sig dit. Nu väntar ett lag som jag tror slår nästa hockeyvärldsrekord i ny trupp. Hela 19 nya spelare från förra året är det. Flera vände hem till Huddinge efter deras tränarbyte och några söker lyckan hos andra klubbar.

 

Jag tog ett samtal med tränaren Joakim Gustafsson hur man löser detta lagbygge.

 

Jag antar att din telefon gick varm i somras med denna stora spelaromsättning?

Ja, det kan man lugnt påstå och nu har vi gjort en nystart med fokus mera på lagspelet framför dom skickliga individuellt spelarna vi tappat. Vi vara med i en turnering i Grums och mötte högkvalificerat motstånd på försäsongen och fick då en bra möjlighet att bygga ihop laget. Så nu u

pplever jag att alla verkligen kör och krigar varje träning och match för att visa sin bästa sida och har en hög moral varje träning och match.

 

Hur vill du att Segeltorp ska uppfattas från läktarhåll?

Ett lag som inte väntar på motståndarens misstag utan viljan att ha puck själva och skapa chanser på eget spel. Med omställningar och hög forechecking.

 

Nu i serien har ni 1 vinst och 2 förluster vad säger dom om dessa?

Första matchen mot Vallentuna tycker jag man kan tillskriva nervositet, premiär mm. Sedan mot Bajen vinner vi med 8-5 och då spelade vi ”normalt” igen. Matchen senast mot Visby förlust 3-1 så tycker vi att siffrorna inte motsvarar det vi och flera andra såg på banan så den borde vi kanske haft poäng med oss.

 

Nu väntar Väsby på bortaplan vad säger det dig?

Årets svåraste bortamatch utan tvekan. Ett lag som har väldigt hög skridskoåkning och många skickliga spelare. Ingen som sticker ut men detta är ett ”lag”.

 

Publiken vill alltid ha någon att kolla lite extra på vem ska vi kolla på hos er?

Ja, det blir spelare nr 13 Robert Sterling Berglund som efter ha varit tveksam att fortsätta upplever en ny vår. Tycker det aldrig varit så roligt som nu så den killen är värd några extra omnämnde.

 

Om vi nu som avslutning låter dig tippa Hockeyettan Östra vem vinner serien?

Av det jag sett så tror jag att Hudiksvall blir vinnare!

 

Tack Joakim att du tog dig tid och stor eloge för ditt jobb med detta lagbygge som är verkligen värt att hyllas.

Tack och det var vänligt sagt!

 

// Kjelle Svensson