Borlänge besegrade Surahammar

Efter förlusten i måndags borta mot Mariestad hade BHF chansen att studsa tillbaka på vinnarspåret redan under onsdagskvällen när nästjumbon Surahammar gästade Borlänge ishall. Gästerna hade dock inte räknat ut sig själva på förhand utan var nära att störa BHF.

Borlänge tog som förmodat tag i taktpinnen men hade oerhört svårt att tränga sig igenom gästerna. En riktigt svag första period från båda lagen men där gästerna fick chansen i powerplay och då tog man också ledningen genom Marcus Wahlgren.

Drygt 4 minuter in i mittakten kom BHFs kvittering då Matej Galbavy (bilden ovan) satte sitt första mål i BHF tröjan då gästerna gick bort sig i ett byte.

33.33 in i matchen bjöds hemmapubliken på hockeygodis när Philip Norberg Aspnäs passade till Jacob Thor som istället för att skjuta passade tillbaka till Philip som bara hade att lägga in pucken i öppen kasse och BHF hade vänt. Glädjen blev dock kortvarig då Wahlgren gjorde sitt andra mål för kvällen när han satte 2-2.

Efter målet hade gästerna 3-4 chanser att öka på sin ledning men Alexander Johansson i BHFs kasse fick verkligen slita för sitt mål.

I den tredje perioden kom BHF ut som ett starkare lag och även om passningsspelet emellanåt var bedrövligt så var man bättre än sina motståndare och Markus ”Pajen” Persson kunde skicka in 3-2 efter knappt 8 minuter. I öppen kasse fastställde sedan Pajen slutresultatet till 4-2 och 3 inkasserade poäng till Borlänge.

skott 35-24 (9-5, 17-16, 9-3)
utvisningar BHF 4×2 Sura 5×2