BHF föll i målsnål match borta mot Grums

BHF hade svårt att ta vara på sina lägen i matchen mot Grums som slutade med hemmaseger 2-1

BHF spelade ikväll efter ett litet uppehåll match igen och kvällens motståndare var Grums borta i Billerudshallen.

BHF öppnade även matchen starkt och skapade flertalet lägen mot duktige Gustav Bågenvik i hemmakassen.

Grums var inte heller ofarliga och satte Victor Eriksson på prov några gånger.

Men trots det spelmässigt övertag som BHF hade i den första perioden var det hemmalaget som skulle gå till pausledning då Axel Lundqvist ordnade 1-0 bakom Eriksson.

Grums fick en gyllene chans att utöka sin ledning i upptakten av den andra perioden då man fick ett friläge som dock Victor Eriksson avstyrde. Några minuter senare fick man återigen ett friläge men denna gång satte pucken utanför målramen.

Båda lagen hade ett numerärt överläge utan att lyckas sätta dit chansen.

I den tredje perioden när BHF skulle jaga ikapp underläget var det istället hemmalaget som ägde mest puck och skapade flest chanser. Även i denna perioden brände hemmalaget 2 frilägen men till slut skulle också 2-0 komma i spel 4 mot 4. Duktige Jesper Norbäck som sett bra ut hela matcher hämtade pucken i egen zon, transporterade den genom hela zonen och sprätte dit tvåan bakom Eriksson.

I slutskedet reducerade Markus Persson för BHF som äntligen fick hål på Bågenvik men närmare än så kom aldrig BHF utan fick därmed se sin andra förlust för säsongen.

skott totalt 33-42 (10-19, 7-12, 16-11)
utvisningar Grums 4×2 BHF 6×2