Östersunds IK – Inför Hudiksvall borta

Fredag och dags för match nummer sju i Allettan Norra. Motståndet står Hälsingarna Hudiksvall för ett lag som inlett Allettan på ett strålande vis och kommer inför kvällens match med fem vinster och en förlust efter straffar i bagaget. Under grundserien gick det desto tyngre och man slutade på en hedersam tredjeplats i Hockeyettan Östra, långt från förväntningarna med tanke på lagbygget man förfogar över. Lagom till Allettan har man fått pusselbitarna att falla på plats och nu ligger alltså laget i topp i den Norra Allettan.

Till säsongen bytte laget tränare, och ut gick Lars “Lillis” Lövblom och in kom meriterade Per Ljusteräng. Laget tog sig hela vägen till allsvenskt kval under fjolåret och med den succén så försvann även viktiga kuggar i laget. Tidigare ÖIK-spelaren Sebastian Fakt lämnade för Almtuna, backen Filip Lander hamnade i Timrå och poängstarka duon Patrik Elfsberg och Sebastian Manberg hamnade i Borlänge respektive Teg.

För att ersätta dessa ovan nämnda spelare kom bland annat Adam Byström Johansson (Borlänge), Joel Källström Englund (Borlänge), Hugo Enock (Leksand), Jesper Wiberg (Lindlöven), Mathias Hellgren (Nyköping). Ett gäng spetsspelare på denna nivå som varit starkt bidragande till Hudiksvalls starka inledning av Allettan.

ÖIK har förlorat de tre senaste matcherna och siktar således på att vända den negativa trenden. Senaste mot Borlänge blev det en väldigt snöplig förlust där man var det klart spelförande laget men en storspelande målvakt i Alexander Johansson stod i vägen för att inte fler än två puckar gick i mål.

Ser man till ÖIK:s trupp så hittar vi flera spelare med förflutet hos kvällens motståndare. Simon Lövgren spelade så sent som ifjol i Hudiksvall och tvillingarna Pontus och Linus Wernersson Libäck har många säsonger bakom sig i klubben. Även Axel Olsson har fått delar av sin fostran i klubben som han representerade delar av sina ungdomsår.

Värt att notera också är att ÖIK-backen Petter Runessons lillebror Albin spelar i motståndarlaget Hudiksvall.

Håll ögonen på:

Erik Flood – Spelskicklig back som också är lagets främste poänggörare tillsammans med Adam Byström Johansson (båda har gjort 30 poäng vardera).

Jesper Wiberg – Stor, rivig forward som leder Norra Allettans målliga. Hela 8 gjorda mål på 6 matcher.

Poängtoppen Hudiksvall

  1. Adam Byström Johansson 28 GP 12 mål 18 assist
  2. Erik Flood 28 GP 7 mål 23 assist
  3. Markus Kinisjärvi 28 GP 10 mål 16 assist

Tabellen Allettan Norra

Läget i ÖIK inför matchen:

Laget är för första gången på länge skadefria på forwardssidan vilket möjliggör ännu tuffare konkurrens om platserna. Daniel Magnusson var förra matchen tillbaka efter lång skadefrånvaro och spelar fortsatt i samma kedja med Axel Olsson och Anton Grenholm.

– Marcus Fornell tränade under gårdagen för fullt för första gången sedan smällen mot Teg och väntas vara åter i spel kommande vecka.

– Alfons Malmström saknas fortsatt efter den smällen han åkte på mot Lindlöven.

Poängtoppen ÖIK

  1. Pontus Wernersson Libäck 23 GP 9 mål 13 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 22 GP 11 mål 10 assist
  3. Tony Söderman 24 GP 9 mål 5 assist

Tränaren Kjell-Åke Andersson inför kvällens match:

Vi kommer från en bra prestation mot Borlänge senast men vi  fick inte med oss det resultat vi önskade. Vi tar med oss alla bra saker vi gjorde i tisdags samtidigt som vi arbetar med att bli mer spetsiga i vårt anfallsspel.

Östersund ställer upp med följande laguppställning:

Målvakter:

Robin Christoffersson – Carl Hjälm

Backar:

August Hansson, Erik Näslund, Niklas Nilsson, Ludvig Carlsson, Petter Runesson, David Westlund, Adam Danielsson

Forwards:

Erik Rainersson, Ludvig Tallqvist, Daniel Magnusson, Pontus Wernersson Libäck, Linus Wernersson Libäck, Tony Söderman, Justin MacDonald, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Emil Pettersson, Simon Lövgren, Anton Grenholm, Marwin Ingmarsson

Nedsläpp 19.oo i Glysishallen, Hudiksvall

Klicka här för att komma till webbsändningen av kvällens match

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK