Tisell: ”Det kommer att bli en riktig utmaning för oss”

Under söndagseftermiddagen är det dags för veckans andra bortamatch, då Nybro Vikings möter Skövde IK. Vikings kommer senast från vinst borta mot Grums IK och Skövde kommer senast från en förlust borta mot Halmstad Hammers.

Datum: Söndag den 16 februari.
Nedsläpp: 16.00.
Arena: Billingehov
Supporterbuss: Läs mer här!
Livesändning: Se matchen live här!

Huvudtränare Mikael Tisells tankar inför matchen:

Dina tankar om morgondagens match mot Skövde?

– Det är en måstematch för Skövdes del och vi kommer därför att få möta deras bästa spel och det kommer att bli en riktig utmaning för oss.

Vad tar du med dig från senaste matchen mot Grums?

– Vi kom inte ut så bra som vi hade behövt göra, men sen körde vi på rejält hela gänget i resten av matchen. Det var olyckligt att vi inte kunde göra några mål i andra perioden, vi hade stort övertag och många kvalificerade chanser. Men Grums målvakt var bra. Sett över sextio minuter var vi det bättre laget och rättvisa skipades till slut även om det blev snöpligt för Grums del.

Vad kan du säga om de båda nyförvärv som har anslutit sig till truppen?

– Ja, om man ska börja med Crus Rydberg så har han varit på en bra nivå tidigare. Han är en väldigt duktig spelare, en allroundspelare. Han kommer kunna bidra med en bra defensiv och sedan är han en duktig offensiv spelare. Ahlbin är en back med en mycket stabil defensiv, han har pondus och kilon. Och det kommer att vara viktigt och bra för oss. Det känns väldigt bra med dem båda två.

Är båda spelklara till morgondagen match?

– Vi får se vad vi hinner med gällande Ahlbin, vi tar beslut imorgon. Men Crus Rydberg har hunnit vara med och tränat så han räknar jag med ska spela imorgon.

Läget i truppen?

– Jesper Mångs är ännu inte spelklar. Han har ny röntgen på måndag och sedan tar det ytterligare några dagar innan vi får reda på svaret därifrån. Viktor Lennartsson är snart tillbaka, det närmar sig för honom och han är med och tränar på för fullt.

Lycka till i morgondagens match mot Skövde!

– Tack så mycket!