Axmans målkavalkad sänkte Sollentuna

Joakim Axman var starkt bidragande till dagens seger hemma mot Sollentuna. Han gjorde hela fem(!) mål i dagens match.

Strömsbro fick chansen i numerärt överläge redan efter en spelad minut när Sollentuna åkte ut för en tripping. Det blev dock inget mål men man fortsatte att ha en viss press efter det. Efter powerbreak åkte Sollentuna ut för en ny utvisning, och då tog det bara 10 sekunder för Joakim Axman att spräcka målnollan. Två och en halv minut senare var det dags igen. Georgs Golovkovs snor åt sig pucken och passar Joakim Axman som kan öka på till 2-0 för hemmalaget med sitt andra mål den här eftermiddagen.

Det skulle visa sig bli en målkavalkad i den andra perioden. Joakim Axman var inte nöjd med sina två mål i den första perioden. Han fullbordade sitt hattrick åtta minuter in i perioden. 56 sekunder senare letade sig Viktor Svensson in i målprotokollet när han avlossade ett skott från sin backplats. Strömsbro fick chansen i spel fem mot tre och då var Joakim Axman där för fjärde gången den här eftermiddagen. Sollentuna skulle ändå lyckas få in en reduceringspuck till 5-1, men med sex sekunder kvar av perioden ökade Joakim Axman på till 6-1 med sitt femte(!) mål i matchen.

Matchen fick ju ses som avgjord redan inför den tredje perioden. Men fler mål skulle komma. Lucas Gustavsson gjorde sitt första mål för säsongen när han skickade in 7-1 från sin backplats. Sollentuna reducerade till 7-2 genom Lukas Tillberg men närmare än så kom man inte Strömsbros målkavalkad och de tre poöngen stannade i Gävle den här lördagen.

Strömsbro IF – Sollentuna HC 7-2 (2-0, 4-1, 1-1)
Skott: 30-38 (9-10, 13-13, 8-15)
Utv: 8-14 (0-4, 4-6, 4-4)