BHF förlorade toppmötet mot Mariestad

Under söndagseftermiddagen så var det dags för toppmöte i AllEttan Västra då Borlänge Hockey åkte till Skaraborg för möte med antagonisten Maristad BoIS. Det brukar alltid vara täta och tuffa bataljer lagen emellan och det skulle bli en underhållande hockeymatch denna afton.

BHF kom till spel utan 3 ordinarie spelare och skulle försöka ta en andra raka seger mot Boisarna (5-1 seger hemma). Och det började bra när backen Viktor Bemström lite drygt 7 minuter in i matchen hittade målet bakom en skymd Tobias Sandberg i hemmamålet.

Glädjen blev dock kortvarig för BHF då man minuten senare drog på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayspelet för Mariestad var det kvitterat genom Simon Ericsson. Bara 25 sekunder efter kvitteringen kom nästa kalldusch när Tobias Aronsson snyggt satte 2-1 för hemmalaget efter fint samarbete med Douglas Lögdal.

Spelet var jämnt och BHF förde många stunder spelet medan hemmalaget kändes sylvassa i sina kontringar men Alexander Johansson fick agera sista utpost.

3 minuter in i mittakten visade hemmalaget upp ett riktigt fin spel som började från den egna zonen och sedan avslutade Jesper Lindén anfallet genom att göra 3-1. Ett riktigt snyggt hockeymål.

BHF jobbade på för att komma ikapp målmässigt och man skapade ett flertal målchanser mot Sandberg som dock var trygg.

I inledningen av den tredje perioden skickade hemmalaget iväg en puck förbi Johansson men stolpen räddade BHF den gången.

Näste person att träffa ramen var Viktor Bemström som sånär kunde göra sitt andra mål för kvällen men även det skottet i ribban.

BHF satsade med att plocka ut målvakten Alexander Johansson i slutskedet när man fick spela numerärt överläge utan att lyckas få in pucken. När dessutom Dennis Finn Olsson fick sätta sig 2 minuter på botbänken med bara minuten kvar så blev uppförsbacken ännu svårare för BHF och Mariestad kunde ro det hela i land och vinna toppmötet med 3-1.

skott totalt 25-28 (9-10, 8-8, 8-11)

utvisningar BoIS 5×2 BHF 3×2

domare Jesper Jatko

En toppmatch där båda lagen visade prov på bra spel men där hemmalaget var det lite vassare laget och vinner välförtjänt trots att BHF göra en bra insats. Men med 2 måls överläge och en duktig målvakt kunde Mariestad hålla hela vägen ut.  Efter förlusten halkade BHF ner i tabellen och nu börjar det tätna kring strecket. 5 omgångar återstår, 2 på hemmaplan och 3 på bortaplan gäller för BHF som närmast tar emot Malung på onsdag kväll i säsongens andra daladerby. Man har för närvarande 6 poäng tillgodo på Köping som ligger precis under strecket till AllEttan.