Tre nya poäng – stark insats mot Dalen

Nybro Vikings inkasserar tre nya poäng i bortamatchen mot HC Dalen. Slutresultatet skrivs till 2-5 efter att Eero Savilahti, Viktor Bolin, Simon Hansson, Janne Väyrynen och Sameli Ventelä gjort målen.

I den första perioden blir det en jämn hockey som de första tio minuterna pendlar fram och tillbaka, båda lagen får iväg några avslut mot mål men inga större farligheter skapas. Nybro åker sedan på en utvisning och då utnyttjar hemmalaget det läget till 1-0. Vikings svarar bara dryga minuten senare när Eero Savilahti håller sig framme och styr in kvitteringspucken till 1-1. Några minuter senare är det bortalagets tur att spela powerplay och det tar Viktor Bolin tillvara på på bästa sätt när han dundrar in 1-2 från blålinjen.

I mellanakten startar Nybro med powerplay men skapar inte några heta lägen att utöka sin ledning. Det blir istället Dalen som tar tillvara på ett powerplay och gör matchens nästa mål till 2-2 i mitten av perioden. Vikings återtar dock ledningen innan periodens slut, det är Simon Hansson som trycker in 2-3 efter fint samarbete med nyförvärvet Sameli Ventelä.

I den tredje perioden börjar Dalen bra och Nybro känns lite avvaktande. Vikings är dock stabila och håller hemmalaget borta från några större chanser. När drygt halva perioden har gått ådrar sig hemmalaget en utvisning och det tar inte många sekunder innan Janne Väyrynen bombar in 2-4. Nybro kan sedan punktera matchen när Sameli Ventelä kommer fri med målvakten och sprätter upp 2-5 som blir slutresultatet.

Nybro Vikings spelar nästa match på onsdag den 20 januari när Mörrums GoIS väntar på bortais, nedsläpp kl. 19.00.

HC Dalen – Nybro Vikings 2-5 (1–2, 1–1, 0–2)

Målen: 1-0 (11.27) PP1 Martin Thörnberg (Jakob Stridsberg, Felix Wermelin), 1-1 (12.52) Eero Savilahti (William Alftberg, Sebastian Borg), 1-2 (14.34) PP1 Viktor Bolin (Sebastian Borg, Janne Väyrynen), 2-2 (30.50) PP1 Henrik Neubauer (Martin Thörnberg, Jakob Stridsberg), 2-3 (35.31) Simon Hansson (Sameli Ventelä, Robin Wengdahl), 2-4 (51.35) PP1 Janne Väyrynen (Viktor Bolin, Sebastian Borg), 2-5 (54.56) Sameli Ventelä (Otto Henell, Jesper Mångs)

Domare: Anton Söderlind.

Skott: 29–39 (10–17, 12–11, 7-11).