Centertalang ansluter till Väsby

Väsby hälsar centern Adam Falk varmt välkommen till Väsby och han anländer närmast från seriekollegan Hudiksvalls HC dit han efter jul blev utlånad från Kristianstads IK från Hockeyallsvenskan.

 

Annars förknippar man främst Adam med hans tid i Djurgårdens IF där han allt som oftast bländade sin omgivning med offensiv skicklighet. Under hans sista säsong som junior kom han femma totalt i Superelits poängliga efter imponerande 51 poäng på 43 matcher. Det gav chanser i juniorlandslaget och dessutom har Adam under sin tid i DIF fått spela fjorton matcher i SHL.

 

21 årige Adam är precis som sin far, Djurgårdslegendaren Nichlas Falk en spelfördelande center som hellre styr spelet än som fokuserar på att göra mål.

 

Sportchef Tom Tärnström om Adams signering med klubben.

 

-Adam är en smart center som är duktig på att bygga spel, ligga rätt i banan, fördela puckar och kommer i rätt roll också bidra offensivt. Han hade ett lite rörigt förra år i Kristianstad och Hudiksvall där han inte riktigt användes på det sättet jag ser att han ska nyttjas på. Det ska bli spännande att se utfallet men jag är övertygad om att vi här gjort ett riktigt fynd.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Bildbyrån