En check med nyförvärven Tobias Aronsson, Jim Jakobs och Simon Ericsson

Hemsidan har ringt runt till de 5 nyförvärven som inte är på plats i Mariestad än. Har ställt några korta frågor bland annat kring hur försäsongsträningen är, när de kommer på plats och förväntningar på säsongen som kommer. Idag presenteras Tobias Aronsson, Jim Jakobs och Simon Ericsson. Ludvig Karlsson och Lucas Jidenius kommer under morgondagen.

Tobias Aronsson, en back född 1999 med moderklubb IF Björklöven. Gick till Modos juniorverksamhet säsongen 2015/2016. Har även gjort 30 matcher med Modos A-lag i Allsvenskan. Förra säsongen spelade han i Växjös J20-lag i Superelit och noterades för 25 poäng på 47 matcher.

Beskriv dig själv lite kort.

Jag är en väldigt lugn kille som gillar att vara med kompisar och spela golf på sommaren. På isen är jag en back som gillar att ha puck och har ett bra spelsinne.

Hur gör du med sommarträningen? Kör du den ensam eller ihop med några andra?

Jag kör med en polare som ska till Kallinge/Ronneby. Det är skönt att ha någon att sporra med.

När är tanken att du ska komma hit till Mariestad? Kommer du till återsamlingen vecka 31 eller?

Tanken är att jag far ner till 1 augusti. Då får jag lägenhet.

Så det är löst med lägenhet nu?

Ja det blev klart idag.

Då är alltså allt som behöver vara klart när du kommer ner löst?

Ja precis! Det är bara att komma ner.

Vad har du förväntningar på laget, staden och dig själv?

På laget är det väl att vi ska spela långt in på vårsäsongen och vara med och tampas redan i år tycker jag. Sedan har jag hört från IQ att det är en ruggigt fin stad. Även andra som jag har snackat med har sagt att det är en fin stad vid vattnet. Förväntningarna på mig själv är att jag vill komma upp några nivåer jämfört med där jag var i fjol. Jag känner att det är dags nu att börja utvecklas på riktigt.


Jim Jakobs
, en back född 1994 med Säters IF som moderklubb. Har de senaste 5 säsongerna spelat i Borlänge och har varit i kvalserien med dem 2 gånger. Så en hel del rutin finns det hos honom.

Vi börjar med att du med några korta ord beskriver vem du är.

Ambitiös och glad. Positiv skulle jag säga.

Med en hel del rutin. Du har ju spelat i Borlänge några säsonger nu och varit i kvalserien ett par gånger.

Ja precis så lite rutin har man ju fått av sådana matcher och sådana säsonger. Absolut har man rutin från sådana matcher.

Vad tror du att du kan tillföra i Mariestad med tanke på att du har spelat den typen av matcher?

Försöka behålla ett lugnt i matcher som det hettar till i. Försöka bidra med ett lugn och se till att gruppen också behåller lugnet. I sådana matcher är det viktigt att få gruppen att lita på sig själva. Inte stressa iväg utan se till att man gör rätt saker ute på isen. Att lita på hur bra och starkt gruppen är.

Försäsongsträningen, hur ser upplägget på den ut för dig?

Vi är ett gäng spelare som ska runt lite i olika klubbar i olika divisioner och köra tillsammans så man får det här grupptänket. Sedan ska jag köra själv också och fokusera på det jag vill utveckla lite mer.

När är tanken att du kommer ner till Mariestad?

Tanken är att komma ner under vecka 31 när träningarna kör igång igen. Har fått lägenhet så tanken är att flytta ner då.

Vad har du för förväntningar både på lag, stad och för egen del?

Förväntningarna på mig själv är att jag ska utvecklas och bidra med det jag kan göra. Ta ett stort ansvar framförallt i det defensiva spelet. På laget så tycker jag det ser riktigt starkt ut så det ska bli oerhört spännande och se hur långt det kan gå. Kollar man på pappret så tycker jag vi har väldigt bra förutsättningar att vinna mycket matcher i vinter. Staden, det är en otroligt fin stad och nära vattnet och alltihop så jag är väldigt positiv till att flytta till Mariestad som stad också. Det ser jag fram emot.

 

Sist ut idag blir Simon Ericsson, en forward född 1999 som är rightare. Han har moderklubb Växjö Lakers HC som han har varit trogen hela sin juniortid.

Vem är Simon Ericsson?

Jag är ganska anpassningsbar. Kan vara både ambitiös men kan väl flyta med också.

Du har ju varit Växjö trogen hela din ungdoms och juniorkarriär. Hur känns det att flytta på sig nu då?

Det ska bli kul att testa på något nytt. Jag ser fram emot att komma till Mariestad och att bo själv och så där. Testa på det och att få komma till en ny klubb och få se hur det funkar. Det ska bli jättekul!

Hur ser din försäsongsträning ut? Kör du själv eller?

Det varierar. Jag kör mycket själv men sedan har vi ett gäng lite gamla Växjöspelare som kör ihop också. Så det är lite både och.

När är tanken att du kommer upp och har det löst sig med boende?

Månadsskiftet juli/augusti någonstans. Exakt dagen är inte helt satt än. Jag kommer att bo tillsammans med Tobbe (Tobias Aronsson red.anm) är tanken.

Ni känner väl varandra ganska bra då ni spelade ihop förra säsongen?

Ja vi har lärt känna varandra.

Slutligen samma fråga som de andra har fått, vad har du för förväntningar på lag, stad och dig själv?

Staden vet jag inte så mycket om men har hört en del om att det är en sommarstad och så där. Jag tycker laget ser riktigt intressant ut. Vi har ju inte snackat några interna målsättningar ännu men från min sida så tror jag att vi kan gå för Allsvenskan. För egen del att utvecklas så mycket som möjligt. Göra allt för laget helt enkelt så att vi ska gå så bra som möjligt.

av Susanna Johansson