Eddie, halvskadad poängligevinnare

Eddie Davidsson, (som fyller 30 år idag, stort grattis!), vann Bois interna poängliga förra säsongen trots att han spelade halvskadad i stort sett hela säsongen. Nu känner han sig dock bättre och går med tillförsikt in i sin kanske sista säsong i karriären.

Nu gör ni sista passen innan sommaruppehållet, hur har försäsongen gått tycker du?

Fort! Det har varit roligt att köra tillsammans med gubbarna här.

Du har haft lite special där du varit iväg i omgångar på grund av att du läser till polis i Borås. Hur har det funkat med träning där nere?

Det har funkat väldigt bra, jag har till exempel en i klassen som är med i landslaget i fäktning och de flesta har ett genuint och naturligt intresse av träning så det funkar bra.

Tränar ni ihop då eller?

Ja vi har fysisk aktivitet som grund för polisyrket och sedan har vi också haft tid för sådan fysisk aktivitet som vi bedriver här.

Så du känner dig i bättre form än någonsin?

Hehe, jag går in på mina sista dagar som 20-åring nu, men det har funkat bra och jag har lyft nära mina personliga rekord så det börjar närma sig och det finns lite mer att ta av.

Om vi tittar på säsongen så gick den väl inte riktigt som ni hoppats på, har du revanschsug?

Personligen så var det en tuff säsong då jag hade mycket småskador, jag spelade väl i stort sett halvskadad hela säsongen men lyckades ändå göra hyfsat med poäng med tanke på omständigheterna. Som lag så kom vi inte alls upp. Men jag tror inte att det kommer att finnas samma utrymme för att göra egna beslut där ute på isen utan att vi kommer att spela mer som ett lag, det är kollektivet som behöver göra det.

Hur är det med skadorna nu, är du bättre nu?

Jag känner mig återhämtad. Men jag slet av två ljumskfästen under min tid i Västerås och det är något som ligger bakom hela tiden, men det är inget jag lider av nu. Sedan har jag en naturlig fallenhet att under en downperiod lägga på mig några kilon men nu har skolan slutat och jag har kunnat träna så jag gått ner ett antal kilon så jag ligger mot den vikt jag ska ligga på. Då orkar man också mer.

Är du revanschsugen?

Ja alla vill ju avsluta på topp. Jag ska inte säga till 100% att det är min sista säsong men det börjar lida mot sitt slut med tanke på att barnen blir äldre och har en utbildning och sedan ett yrke som kommer kräva mycket så det vore fantastiskt att få avsluta på ett så bra sätt som möjligt. Man vill lämna efter sig något jäkligt kul!

Hur är känslan i laget, har det steppats upp något?

Jag är dålig på att komma ihåg hur det var. Men överlag så är det bra och tränade killar, som Frick och Lindén som är jäkligt bra tränade och då kan vi andra hänga på där. Sedan har alla olika styrkor, själv är jag tex bättre på att lyfta än att springa och då får man hjälpas åt och sporra varandra. De yngre tar efter oss äldre och vi försöker pusha dom och visa vad som krävs för att ta sig till en högre nivå och vinna hockeymatcher.

Har du kikat något på värvningarna, vad är känslan kring dom?

Jag har dålig koll på alla utom Jakobs men han har känts väldigt gedigen när vi mött dom. Det är svårt att spela enkelt men han gör det väldigt bra. Det är lätt att en sådan kille hamnar under radarn när man inte gör så mycket väsen av sig, men det är då man kanske är som bäst. Det är svårt att spela enkelt. Sedan kan han trots sin låga ålder bidra med rutin och han verkar dessutom vara en bra kille vid sidan av. De övriga killarna vet jag att det är lätt att komma in i gänget och staden. Det är bara för dom att anamma andan som finns här och ta tillvara möjligheten de har att få ha kommit hit. Det är fantastiskt roligt att vara här, det tycker jag de ska ta tillvara på.

Med tanke på att ni fått behålla de starkaste spelarna från förra säsongen och fått in några vassa nyförvärv och kanske framför allt fått in Andreas Appelgren som tränare. Känns det inte som att ni har kapaciteten för att göra en ordentlig topputmaning i år?

Mariestad har alltid försökt att ligga med i toppen. Och visst är det roligt att Andreas kommer tillbaka och det ökar intresset runtomkring och så, men det är ändå vi ute på isen som ska göra det och då gäller det att vi gör det tillsammans. Men det känns som en gedigen grupp med en del rutin men också med unga killar som brinner för att ta nästa steg och det känns bra.

Av Krister Holm

Foto: Anna Engström