Ett samtal med Adam Werner när han är hemma i Mariestad

Under våren skrev den andra spelaren med Mariestad Bois Hockey som moderklubb på ett Nhl-kontrakt. 22-åriga målvakten Adam Werner sighnade med Colorado Avalanche. Då Adam är i Mariestad just nu passade hemsidan på att prata lite med honom.

Hur känns det att ha skrivit på sitt första Nhl-kontrakt?

Det är kul! Det är något jag har drömt om hela livet, att få skriva mitt första Nhl-kontrakt. Det känns spännande.

Bakom dig har du ett år i Shl, i Färjestad? Hur var säsongen tycker du?

Det kändes bra. Det är alltid lite tufft i början när man tar ett steg uppåt. Man får jobba hårt för att få chansen att spela matcher. När jag fick det så tycker jag att det kändes bra och jag lyckades bra och kunde bygga vidare på det. Till slut så blev det rätt många matcher och en riktigt bra säsong.

Säsongen innan spelade du i Björklöven i Allsvenskan. Där fick du stå nästan alla matcher. Markus Svensson blev skadat ett par gånger förra säsongen och var borta flera matcher i rad. Kände du att det var en fördel att ha fått stå så många matcher året innan när du väl fick hoppa in och stå många matcher i rad?

Jo det tycker jag. Min säsong i Björklöven när jag fick spela nästan varenda match var jätteviktig för mig. Självklart lärde jag mig mycket där och hade nytta av det förra året.

Du fick vara med och vinna serien med Färjestad också. Hur kändes det?

Det klart att det var kul. Vi hade ett mål på topp 3 från början. När vi insåg att vi hade chansen att vinna och var klara för slutspel så satte vi som mål att vinna serien. Det lyckades vi med till slut så det var kul.

Lite snöpligt sedan att åka ut redan i semifinalen.

Ja det var tight. Vi hade ett bra lag och en bra chans. Det är lätt att säga så här efteråt men jag tycker vi slängde bort det lite. Vi fick en bra start och hade en bra chans i match 2 och tappade den. Det är klart att det var surt när det blev på det sättet.

Du är en lång och stor målvakt och täcker stora delar av målet men vad ser du själv som dina största styrkor?

Det är mitt positionsspel, att jag försöker vara rätt hela tiden. Även min skridskoåkning som jag har utvecklat mycket. Man behöver bra skridskoåkning nu för tiden för att kunna hänga med. Det är väl främst de två sakerna.

Du har precis varit över i Colorado en sväng va?

Ja precis! Jag kom hem i förrgår.

Har det varit en camp du har varit på?

Ja vi hade camp förra veckan. Det är den campen jag har varit på tre år tidigare.

Hur är känslan när du är där borta?

Det är klart att det blir lite annorlunda och ett snäpp upp på allting. Det är alltid kul att vara där och få jobba med bra spelare.

Har du satt upp några personliga mål för nästa säsong än? Eller det kanske är för tidigt?

Nej det har jag inte gjort. Det känns lite tidigt. Det kommer vara ett nytt land och ny liga så jag vill komma över dit och få komma in i det lite. Sedan får man se vart man ligger och så får man sätta upp mål utifrån det så man inte sätter upp vare sig för höga eller för låga mål. Man måste hitta någon bra balans i det.

Hur ser du på det, är det bättre med delmål eller med mål satte för hela säsongen?

Det är svårt att säga, det är bra både och men personligen så har jag mer delmål och att ta det steg för steg. Självklart har man drömmar och visioner också.

Följer du Mariestad Bois något?

Jo det gör jag. Jag såg bara en match i år live mot Kristianstad hemma. Sedan har jag sett någon på datorn men jag håller koll på hur det går för dem.

Jag hörde att du var uppe i Mariehus Arena igår och att IQ fick slipa dina skridskor.

Ja jag fick lite nya grejer som jag ska testa här i dagarna. Då är det skönt att ha IQ som löser det mesta.

Då tackar jag för pratstunden!

Ja tack själv!

av Susanna Johansson

Mariestad Bois Hockey önskar Adam lycka till i Nhl!