Styrelseledamoten Håkan Lövgren, jag är nästan uppvuxen i ishallen

Nästa att presentera ur styrelsen är ledamoten Håkan Lövgren som mer eller mindre är uppvuxen i ishallen.

Presentera dig själv.

Håkan Lövgren, 57 år, 3 barn och 9 barnbarn. Jag jobbar på mina söners byggfirma.

Hur många år har du suttit med i Bois styrelsen nu?

Mitt tredje år blir det. Har varit med i 2 år innan så det blir min andra period nu.

Hur hamnade du i styrelsen från första början?

Jag är väl egentligen uppvuxen på isstadion i Mariestad. Jag har varit aktiv i Bois i hela mitt liv. Slutade spela hockey som junior och blev ledare när mina söner började spela hockey. Fick en förfrågan från Richard Thorell som då satt i valberedningen om jag ville vara med i styrelsen. Det tackade jag naturligtvis ja till. Det är spännande att vara med i den inre truppen så det tycker jag är trevligt. Det är jättekul! Extra mycket nu när det är så positiva tongångar i föreningen med a-lagstränare och allt sådant där.

Nu blir det lite mixat i styrelsen med inbitna Boisare och några utifrån. Vad tror du om den mixen?

Det tror jag blir kanonbra. Yessin (Ghaddab) har ju en bakgrund i inom IFK (fotboll) så han har lite koll, Kristina (Mustajärvi) har erfarenhet av styrelsearbete i ledande positioner och Kicki (Fröjd) är väldigt driftig så det kommer bli jättebra. Lite synd med de som avgick nu då men allt har ju sin tid naturligtvis.

Vad tycker du är riktigt bra i föreningen och finns det några bitar du tycker man kan jobba lite mer på?

Det som är bra är framförallt all sammanhållning som är. Tittar man på a-laget till exempel, folk tyr sig dit och det är ju inga stora pengar det handlar om utan det är mycket hjärta som man spelar för. Det tycker jag är jättepositivt. Sedan kan jag tycka att man kan jobba på att förhoppningsvis kunna få upp mer Mariestadskillar i laget.

Vad tycker du föreningen ska ha för långsiktigt mål? Om vi säger över en 10-årsperiod.

Absolut minst ett topplag i ettan men Allsvenskan, naturligtvis vill vi dit. Det är ett mål man har satt upp nu. Att kunna bli etablerade där. Framförallt både spelmässigt och ekonomiskt. Att vara det ledande laget i Skaraborg vilket vi är och ska fortsätta vara.

Om vi ser på kortsiktigt mål över den här säsongen då?

Att få spela så länge som möjligt. Jag hoppas att vi kan ta ett steg längre än vad vi gjorde förra året. Det måste vi kunna göra med det lag och med den tränare vi har. Att om ett eller två år förhoppningsvis kunna nå Allsvenskan.

Du har ju som du nämnde varit ungdomsledare tidigare i föreningen, vad tycker du om den ungdoms och juniorverksamhet som bedrivs idag?

Jag tycker den är bra. Vi har haft ett jättebra team i Johan Frealdsson och Mattias Larsson som ungdomsansvariga. Vi har haft en jättebra dialog med dem. Vi har även haft en jättebra dialog med Ronny Johansson, Calle Johansson och övriga i juniorverksamheten. Jag tycker det fungerar bra.

Du som har följt föreningen i så många år, har du något hockeyminne som har etsat sig fast lite extra?

När vi gick upp till Allsvenskan naturligtvis. Även när jag var liten när det var lite kvalmatcher mot HV 71. De var riktigt härliga! Sedan minns man ju givetvis den gamla tränaren Per-Erik ”Jula” Larsson, en riktigt hockeygurru kan man väl säga.

Jag tänkte avsluta med att höra om du har någon/några favoritspelare i a-laget nu?

Det är Johan Frick som är en riktig klippa får jag lov att säga. En kille som har tagit kliv varje år och han har ett stort hjärta. Han och även Lucas Larsson givetvis, de har riktigt stora Boishjärtan. Det tycker jag är härligt! Och sedan får man inte glömma bröderna Engqvist också naturligtvis!

Då tackar jag för pratstunden!

Tack själv och ha en bra sommar!

av Susanna Johansson