Nya styrelsemedlemmar: Kristina Mustajärvi

Sist ut att presenteras av de nya styrelseledamoten är Kristina Mustajärvi.

Presentera dig själv.

Kristina Mustajärvi heter jag, är 53 år och har två barn. Född i Mariestad och hemvändare till Mariestad sedan 10 år tillbaks. Jag är näringslivschef i Hjo kommun. Där skapar jag mötesplatser, jag jobbar mot industriföretag, grön näring, handlare. Jag jobbar med entreprenörskap och försöker inspirera våra ungdomar till att starta eget. Min roll är att förenkla för befintligt näringsliv och även för de potentiella etablerar som vill bygga företag. Sedan jobbar jag mycket med marknadsföring och det är i syfte att lyfta våra företag. Lyfta goda förebilder för att skapa kännedom, skapa lokal stolthet och för att stärka varumärket. Marknadsföring är en av mina viktigaste områden. Nu håller jag på med 20 industrifilmer som vi lägger upp på YouTube. Vi har tidigare gjort handelsfilmer och vi har lyft lantbrukare med konstverk på åkrar. Jag jobbar även med mässor och jag arrangerar näringslivsgala. Senast så bjöd jag in Börje Salming som hemlig gäst. Det var en riktig inspiratör. Jag är utbildad information och marknadsstrateg på RMI Berghs school of communication i Stockholm. Privat så njuter jag av min familj och vänner. Älskar musik och design. Går gärna på hockey. Följer mina barn mycket. De sjunger, spelar gitarr och spelar tennis.

Hur blev du tillfrågad om att ingå i styrelsen?

Det var så att Filip Thörnqvist ringde upp mig och ska jag vara ärlig så blev jag väldigt förvånad över att just jag blev tillfrågad. Nog för att jag älskar Bois men jag är ingen hockeyexpert, jag jobbar ju med näringsliv och marknadsföring. Filip sa att det var just därför som de frågade mig. Han bad att jag skulle tänka igenom erbjudandet och jag funderade en vecka. Jag kände mig jättesmickrad eftersom hockey är ett av mina största privata intressen och jag kände att jag vill vara med.

Hade du någon anknytning till föreningen sedan innan?

Jag har ingen anknytning till Bois annars mer än att jag går på en hel del matcher och står alltid bakom spelarbåset. Nära hejarklacken och jag älskar stämningen där inne i ishallen. Den är fantastiskt.

Vad tror du att du kommer att tillföra i styrelsen?

Inte är det hockeykunskaper i alla fall men förhoppningsvis en del med min erfarenhet som näringslivschef och mina styrkor inom marknadskommunikation och entreprenörskap. Mina privata styrkor är att jag är en kreativ person och fokuserar alltid på möjligheter.

Vad har du för erfarenhet av styrelsearbete sedan innan?

Det blir en del i och med jobbet. Jag sitter med i Hjo kommuns ledningsgrupp. Jag är även styrelseledamot i Hjo nyföretagarcentrum och där är Bengt Hildingsson (ekonomisk rådgivare i Bois) med som ordförande. Är även med i Ung företagsamhet i Skaraborg. Jag brinner för våra ungdomar och jag hoppas att alla som vill kan få chansen att lära sig lite om entreprenörskap. Sedan sitter jag även med i Lagråd Leader i Östra Skaraborg Det är EU landsbygdsmedel som vi hjälper till att fördela i 7 kommuner. Det omfattar inte Mariestad utan jag sitter på östra sidan.

Vilka delar i föreningen brinner du extra för?

Jag brinner naturligtvis för a-lagsmatcherna. Jag tror och hoppas att vi kan locka ändå mer folk till matcherna. Jag hörde publiksiffran 1000 i genomsnitt på våra a-lagsmatcher. Om vi skapar än mer kännedom och marknadsför oss än mer så tror jag vi kan öka den siffran. Kanske mer event till exempel.

Vad vill du utveckla?

Mer marknadsförning även om jag tycker att ni gör ett fantastisk jobb med hemsidan och sociala medier. Nu med alla intervjuer, det tror jag är guld värt. Ju mer kännedom man får desto mer vill man delta. Kanske lyfta ändå fler förebilder och att idrotten och näringslivet kan utbyta mer erfarenheter med varandra. Man kanske kan göra något mer kring tjejhockeyn till exempel. Ta in fler inspiratörer och förebilder är det jag tänker mycket på.

Vad ser du för styrkor i föreningen?

A-laget, vilka förebilder de är som går att lyfta ändå mer. Bredden med ungdomar och juniorer. Jag vill läsa på mer och lära mig mer för vad jag förstår så är det sista årskullen med NIU (riksintag på hockeygymnasiet) som går sista året nästa säsong, sedan är det LIU (lokalt intag) som gäller. Det är jätteintressant att vi har hockeygymnasium för det breddar och gynnar tillväxten. Även kommunens satsning med 40 miljoner för att renovera hallen. Appelgren som tränare signalerar att det satsas. Klubbchefen, styrelsen och alla anställda som gör ett jättejobb. Och vad många volontärer det finns. Det är fantastiskt. Det är många goa människor som engagerar sig i klubben. Jag tror att ändå fler skulle vilja vara med om man ser möjligheten. Hockey är en fantastisk sport, det är både styrka och teknik, en lagsport som gör att ingen är starkare än själva laget.

Vad är ditt första intryck av styrelsearbetet?

Det känns riktigt bra. Det verkar vara ett väldigt positivt drivet gäng och ambitionsnivån verkar vara hög. Det känns som att hela föreningen är riktigt taggade inför säsongen. Jag tror att det kommer att bli tufft att komma till Mariehus Arena och möta Bois framöver.

Tack för en trevlig pratstund!

Tack själv!

av Susanna Johansson